The Flying Dutchman Aviodrome

Hét Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad! Geen lange wachtrijen, geen vermiste of trage bagage afhandeling. Wel vakantieplezier!

De foto hierboven is de Lockheed Constellation en wordt ook wel de Grand Dame van de luchtvaart genoemd. Tot en met 1967 heeft het vliegtuig voor de Amerikaanse Luchtmacht gevlogen.

Boek je tickets voor Aviodrome! Het museum staat vol met historische vliegtuigen. Er is genoeg te beleven voor iedereen. Kinderen worden bezig gehouden en leren zo van alles over zweven in de lucht. Bijvoorbeeld door vliegsimulators, maar ook een 4D filmtheater, uitkijkplatform en schatkamers.

Kinderen kunnen zelfs een pilotendiploma halen door piloten of stewardessen testjes te doen. Onderdelen zijn een seintest, kennistest en navigatietest.

In de Radiokamer staat unieke apparatuur die piloten gebruiken om te communiceren met elkaar en met de luchtverkeersleiding. In de Radiokamer kun je ook leren om morsecode te gebruiken. De vrijwilligers kunnen je er alles over vertellen.

Er staan maar liefst 100 vliegtuigen gestald om te bewonderen. Echt een aanrader voor jong en oud. Een Boeing 747 is open om te bezichtigen. Een Jumbo Jet, viermotorig passagiers- en vrachtvliegtuig voor ruim 400 passagiers.

Wil je een echte vlucht maken? Dan bestaat de mogelijkheid om een rondvlucht te boeken met een Cessna 172, Fokker Four en de Koninklijke DC-3 Dakota. Hoog zweven boven de wolken en genieten van Nederland op grote hoogte.

De leukste vliegbestemming Aviodrome, boek je tickets via travel-and-sleep.com.
Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Na een dagje Aviodrome overnachten in een Hotel dichtbij het Aviodrome ?

Kijk dan eens naar onderstaande deals van booking.comBooking.comBooking.com

Een gedachte over “Boek je tickets voor Aviodrome”
  1. Afgelopen weekend zijn wij in de stromende regen afgereisd naar het Aviodrome in Lelystad. Maar het was absoluut de moeite waard. Wat is het mooi opgezet. Je begint de looproute bij de ontwikkeling rond 1900 naar de Eerste en Tweede Wereldoorlog en zo oplopend naar 1960 tot heden. De Boeing 747 was open en konden we doorheen lopen. Wij hadden geen kinderen bij ons, maar ook voor hen was er veel te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *