Cadaqués
Cadaqués

Cadaques, een klein sprookje aan de Costa Brava

Cadaques wordt in Spanje tot ‘s lands mooiste dorpjes gerekend. Bezoek je dit voormalige vissersdorp net ten zuiden van de Franse grens. Het schilderachtige Cadaques ligt in natuurgebied Cap de Creus, ingeklemd tussen de bergen en de Middellandse Zee. Het zijn vooral zijn witte huisjes met blauwe luiken en traditionele vissersbootjes die in de haven ronddobberen waar cadaques bekend om is. Salvador Dalí woonde vlakbij dit dorp en kwam hier graag om inspiratie op te doen.

Proef in Cadaques die typisch mediterrane sfeer

Cadaques in Spanje is een van die weinige dorpjes waar je die typisch mediterrane sfeer nog voelt. In het labyrint van smalle straatjes is het heerlijk verdwalen. In de zomer bloeien de bloemen weelderig.

Cadaques witte huisjes

Bezienswaardigheden & activiteiten in Cadaqués

Santa Maria de Cadaqués kerk

De schitterende kerk van Santa Maria de Cadaques is de parochiekerk van de stad. Het bijzondere er aan is dat hij boven de stad uitkomt dus is gemakkelijk te herkennen.

Nationaal park Cap de Creus

Je kunt de Cap de Creus vanuit Cadaqués bereiken via een landweg met vele scherpe bochten, maar u kunt de kaap ook te voet bereiken. Deze route is uiteraard een stuk langer, maar zeer de moeite waard.

Wandelkaart 50 Cap de Creus 

€ 16,95

Wandelkaart 50 Cap de Creus 

Casa-Museo, Salvador Dalí

Casa-Museu Salvador Dalí is een museum in Port Lligat (Catalonië) gewijd aan de kunstenaar Salvador Dalí. Het museum is gevestigd in een villa die jarenlang het huis van Dalí was. Een groot deel van zijn werken kwam hier tot stand. Sinds 1997 is deze villa opengesteld voor het publiek als museum

Salvador Dali klok
Salvador Dali- Klok

Zoek je een hotel om te overnachten voor 1 of meerdere dagen, booking.com heeft voor u een reeks deals die zeer de moeite waard zijn om te bekijken en te boeken.Booking.comBooking.com

Wandelkaart 50 Cap de Creus 

€ 16,95

Wandelkaart 50 Cap de Creus 

Cadaqués en Bezienswaardigheden boek je via Travel-and-Sleep, je betaald niets extra.Booking.com