wandelen in de bergen en slapen onder de sterrer

De groepswandelvakantie met gids begint in Turkije, in het plaatsje Fethiye. Fethiye is een zeer geschikte locatie voor een prachtige wandelvakantie. De wandelingen gaan over onverharde paden, afgewisseld door wat steilere stukjes. De wandelroutes in Turkije bevatten een mix van cultuur, natuur en uiteraard ontbreken de oudheidkundige bezienswaardigheden in de omgeving niet. De vaste uitvalsbasis in Fethiye is een gezellig familiehotel, gerund door een Turks/Belgische familie, gelegen op een steenworp afstand van de gezellige boulevard. U verblijft de eerste 4 dagen in het hotel in Fethiye en de laatste 3 dagen in een authentiek gebouwd stenen huis in Yakaköy. Dit huis heeft tevens de luxe van een zwembad en is gelegen op een berghelling met veel dakterrassen. Buiten slapen onder de sterrenhemel wordt aanbevolen! Tijdens de vakantie wordt er uitgebreid gekookt met lokale ingrediënten. U zult zeker verwend worden met typisch Turkse gerechten. Op de 3e dag is er een rustdag ingepland voor de volgende wandelroutes verder gaan. Fethiye is gelegen in het zuidwesten van Turkije en ligt pal aan zee. De omgeving van dit plaatsje heeft de wandelaar veel te bieden: flora, fauna, cultuur, strand, zee en een vriendelijke bevolking. Fethiye wordt omringd door flinke bergen en is in tegenstelling tot veel andere kustplaatsen nog niet overlopen door toeristen. Het is een traditionele werkstad vol bedrijvigheid, een haven met vissersboten en een luxe jachthaven. Het kloppende hart van Fethiye wordt gevormd door Paspartur, met smalle straatjes met winkels en restaurants. De oudheidkundige bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand. Het rijke historische verleden van deze omgeving is overal in het straatbeeld terug te vinden.

€ 599.00

Klik voor meer informatie

Eye4cycling Wandelvakanties
Product
 

Wandelen over het oudste wandelpad van Nederland

Vincent van Gogh schreef het al toen hij in de provincie Drenthe verbleef; het Drentse landschap is bijzonder schilderachtig en buitengewoon afwisselend en een fantastische omgeving om te wandelen! Tijdens deze 5-daagse wandelvakantie wandelt u over het oudste lange-afstandspad van Nederland: het Drenthe pad. Heidevelden, zandverstuivingen en schaapskuddes. Dit pad met een totale lengte van 324 kilometer, heeft precies wat elke wandelaar zoekt: rust, ruimte en landschappelijke schoonheid. U wandelt tijdens deze vakantie 3 mooie etappes van dit pad over de Hondsrug. Deze langgerekte zandrug valt sinds 5 jaar onder bescherming van Unesco en is officieel een “Geopark” . De wandelroute loopt langs de vele mooie natuurgebieden en brinkdorpjes die Drenthe kent. Onderweg passeert u heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes en uiteraard de beroemde hunebedden van Drenthe. Tijdens deze wandelvakantie met u kennis met al het moois wat Drenthe te bieden heeft en dat is meer dan alleen hunebedden. Naast de 3 etappes van het Drenthe pad, hebben we voor u een aantal kortere wandelingen uitgezet zodat u ook op de aankomst- en vertrekdag kunt genieten van het al het moois wat Drenthe te bieden heeft. De lengte van beide wandelingen zijn 10-12 km. De lengte van de Drenthe pad etappes zijn 15-18 km. De uitvalsbasis voor deze wandelvakantie is een gezellig hotel met grote buitenterrassen in Odoorn, midden op de Hondsrug. Een aantal wandelingen vertrekken vanuit het hotel. Voor de etappes waarbij dit niet het geval is, neemt u de bus die voor het hotel stopt/vertrekt. Aan het eind van de wandeling, neemt u de bus weer terug naar het hotel in Odoorn. Heeft u er ook al zin in gekregen? Trek de wandelschoenen dan maar vast aan!

€ 269.00

Klik voor meer informatie

Eye4cycling Wandelvakanties
Product
 

Noord Macedonië één grote ontdekkingstocht!

U wandelt tijdens deze vakantie door 2 natuurparken en het prachtige Jablanica gebergte,. De eerste 2 dagen verblijft u in het Mavrvovo Natinonal Park in het hoogstgelegen dorp op de Balkan; Lazaropole. De uitzichten zijn niet alleen adembenemend maar u verblijft ook nog eens in de schoonste lucht van de Balkan. De volgende 2 dagen is uw onderkomen een knusse accommodatie in Vevcani, gelegen op de lagere delen van het Jablanica gebergte, de natuurlijke scheidslijn tussen Albanië en Noord-Macedonië. De flora en fauna rondom deze bergketen zijn hier nog nauwelijks door de mens aangetast en dit gebergte is tevens leefgebied van de zeldzame Balkan Lynx. Het laatste deel van uw wandelvakantie verblijft u in Ohrid. Ohrid is een levendige stad met een rijk verleden en ligt direct aan het meer van Ohrid, een van de oudste meren in de wereld. Deze plek is een ideale uitvalsbasis voor het maken van wandeltochten in het nabije Galicica National park. Ohrid werd vroeger ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd; voor ieder dag een. Er is tijdens deze vakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen tijdens de stadswandeling in de oude gedeelte van Ohrid.

€ 499.00

Klik voor meer informatie

Eye4cycling Wandelvakanties
Product
 

Wandelen in Turkije dichterbij een land kom je niet!

De wandelvakantie in Turkije start in het kustplaatsje Fethiye. U overnacht in een gezellig familiehotel, gerund door een Turks/Belgische familie. Fethiye is, in tegenstelling tot veel andere kustplaatsen, nog niet overlopen door toeristen. Tijdens de wandelroutes in de omgeving ontdekt u een mix van cultuur en natuur. Uiteraard ontbreken de oudheidkundige bezienswaardigheden in de omgeving niet. Fethiye is omringd door flinke bergen. Het is een traditionele werkstad vol bedrijvigheid, een haven met vissersboten en een luxe jachthaven. Het kloppende hart van Fethiye wordt gevormd door Paspartur; smalle straatjes met winkels en restaurants. De oudheidkundige bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand. Het rijke historische verleden van deze omgeving is overal in het straatbeeld terug te vinden. Tijdens deze wandelvakantie ontdekt u de mooiste plekken van Turkije, in de buurt van Fethiye!

€ 469.00

Klik voor meer informatie

Eye4cycling Wandelvakanties
Product