Wandelgids Weldadig Wandelen | Gegarandeerd Onregelmatig

Met deze wandelgids maken routemaker Rob Wolfs en publicist Wim Huijser de wandelaar deelgenoot van de strijd tegen de armoede die Johannes van den Bosch begin negentiende eeuw met de oprichting van de Koloniën van Weldadigheid voor ogen had. Het leed van de paupers, de armoedzaaiers die vanuit de steden tewerkgesteld werden op de schrale grond, echoot nog over de Drentse, Friese en Belgisch Kempense velden.We zwerven met deze gids langs gestichten, koloniehuisjes en -kerkjes door prachtige bomenlanen en langs vaarten waarin het zweet van de kolonisten nog maar nauwelijks is opgelost.
 
In 2017 werden de Koloniën van Weldadigheid vanwege hun unieke cultuurhistorische waarde door de Nederlandse regering voorgedragen voor plaatsing op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de zomer van 2020 wordt definitief besloten of deze nominatie wordt toegekend. Ondertussen zijn de Koloniën ook voorgedragen bij de Europese Commissie voor de titel Europees Erfgoedlabel. Na het maken van deze wandelgids moet de toekenning daarvan volgens de auteurs nog slechts een formaliteit zijn

€ 16.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense Heuvelrug | Provincie Antwerpen Toerisme

Spectaculaire, bovengrondse boomwortels op de Kabouterberg. Een picknick bij de fotogenieke vijvers van het Prinsenpark. Een klim naar de top van de Toeristentoren, beloond met een adembenemend panorama. En talloze stemmige plekjes op de oevers van de Kleine Nete …
 
Je wandelt langs uitgestrekte naaldbossen, heidestroken, vennen - zoals Zwart Water of Snepkensvijver - duinen, holle wegen en loofbosjes.
 
Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug serveert ruim 300 kilometer wandelplezier in de gemeenten Retie, Herentals en Kasterlee. De mix van zand, duinen en altijd groene dennenbomen maakt van de Kempense Heuvelrug een iconisch landschap.
 
De vlakke weilanden in de vallei van de Kleine Nete zorgen voor afwisseling, ook in de fauna en flora. Een gedroomd decor om enkele uren in te stappen. Eentje dat bovendien volop tot de verbeelding van de kinderen spreekt …
 
Het knooppuntennetwerk loodst je langs de mooiste hoekjes. Rechthoekige, rood-witte borden met nummers wijzen je de weg.
 
Voor service, streeklekkers én sfeer kun je terecht in een van de vele Wandelaars Welkom-horecazaken.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense Beemden | Provincie Antwerpen Toerisme

Van Broekgracht over Oude Dijkloop tot Platte Beek: haal je laarzen uit de kast als je wandelnetwerk Kempense Beemden in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven (325 km) verkent!
Beemden? De naam verwijst naar het vlakke, waterrijke decor waarin je stapt. Naast de fotogenieke rivieren Kleine Nete en Aa slingeren talloze grachten en beken zich door het landschap.
 
In de buurt van de waterlopen bots je op natte graslanden: beemden. Een typisch beemdenlandschap bestaat uit natte wei- en hooilanden, broekbossen en rietkragen. Houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken houden je voeten droog.
Een vochtige bodem trekt specifieke fauna en flora aan. In het voorjaar bieden de graslanden een kleurrijk schouwspel, met lentebloeiers zoals pinksterbloem. Je vindt er zeldzame dieren als kleine modderkruiper of rivierdonderpad. En de talrijke wilgenbomen zuigen tot honderden liters water per dag op.
 
Verder ontdek je tijdens je wandeling stemmige dorpjes en molensites.
Voor service, streeklekkers én sfeer kun je onderweg terecht bij Wandelaars Welkom horecazaken.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Rivierenland Scheldeland | Provincie Antwerpen Toerisme

Wandelnetwerk Rivierenland, een realisatie van Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Scheldeland, staat garant voor 360 km wandelroutes met knooppunten in de gemeenten Boom, Duffel, Hemiksem, Mechelen, Niel, Rumst, Schelle, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.
 
Deze wandelkaart bevat ook een inspiratieboekje met vijf gevarieerde suggestielussen, tal van horeca-adressen en extra informatie over de streek.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 3 GR Antwerpen, Brussel, Vlaams en Waals Brabant | Alta Via

Uit de reeks 'Langeafstands wandelkaarten' in België. Een uitgave van Alta Via, in samenwerking met Grote Routepaden. De kaarten omvatten alle GR's, Streek-GR's, Compostela Via-routes, GTA en Eisleck Trail.
 
Op deze kaart staan alle langeafstandwandelroutes in Antwerpen, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant ingetekend:
 
GR 5A Wandelronde van Vlaanderen
GR 5 Noordzee-Middellandse Zee: Bergen op Zoom - Luxemburg
GR 12 Amsterdam-Brussel-Rocroi
GR 121 Waver-Boulogne sur Mer
GR 126 Schelde-Brussel-Semois
GR 128 Vlaanderenroute
GR 412 Sentier des Terrils
GR 512 Brabantse Heuvelroute
GR 561 Kempen-Maaspad
GR 564 De Loonse Route
GR 565 Sniederspad
GR 597 Brussel-Luik
GR 655 Brussel-Tours
GRP 123 Tour du Hainaut
GRP 127 Tour du Brabant Wallon
Streek-GR Kempen
Streek-GR Waas- en Reynaertland
Streek-GR Dijleland
Streek-GR Hageland
Streek-GR Groene Gordel
LAW 11 Grenslandpad: Sluis-Thorn
Via Brabantica
Via Belgica
Via Monastica
Op de kaart vind je km-aanduidingen en worden alle treinstations  weergegeven, evenals de jeugdherbergen, trekkershutten, paalkampeerplaatsen en campings. 
 
Rijg met deze kaart verschillende GR's aan elkaar en stel je eigen GR-tocht samen! De combinatiemogelijkheden zijn oneindig. Plan je tocht, ga op pad en volg de GR-streepjes!

€ 15.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Hugo de Groot Pad, historische wandel en fietsroute | Uitgeverij IJzer

Het Hugo de Groot Pad Historische wandel- en fietsroute

Tophit uit de vaderlandse geschiedenis: de ontsnapping van Hugo de Groot in de boekenkist. Sinds die verbazingwekkende stunt op 22 maart 1621 is het verhaal nooit meer weggeweest uit het collectieve geheugen. Maar veel details over die gevaarlijke tocht naar het veilige Spaanse gebied komen we doorgaans niet aan de weet. Wel hebben zich in de loop van de tijd heel wat legendes rond Hugo's vlucht gevormd. Het ware verhaal is tot nu toe nooit goed in kaart gebracht.

Het Hugo de Groot Pad is een wandel- en fietsroute op basis van een nauwgezette historische reconstructie van de complete vluchtroute. De route wordt gepresenteerd in de historische context. Het boek rekent af met enkele hardnekkige misverstanden.

Frans Godfroy (1948) is journalist en onderzoeker. Hij schreef onder andere over de geschiedenis van het rebelse jaren '60 en '70 in het katholieke zuiden en de Tilburgse studentenbeweging (1969. Opstand in het Zuiden). Ook reconstrueerde hij de laatmiddeleeuwse route van Nijmegen naar Antwerpen, de historische wandel- en fietsroute het Marikenpad.

€ 15.75

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 2 Antwerpen Limburg | Alta Via

Alta Via's topografische fietskaarten leggen de nadruk op auto-vrije fietsroutes of de zogenaamde Voies Vertes. Het is een fietsnetwerk dat doorheen België, Luxemburg en Noord Frankrijk loopt. 
 
Alle LF en Ravel fietsroutes worden er in opgenomen, aangevuld met oude spoorlijnen en jaagpaden die zijn omgevormd tot fietspaden. Op de kaarten worden ook alle Jeugdherbergen, paalkampeerplaatsen (bivakzones), trekkershutten ed. aangeduid. 
 
De kaarten zelf zijn gemaakt van scheur- en watervast papier, daardoor iets zwaarder maar veel duurzamer! goed helder kleurgebruik met duidelijk ingetekende routes.

€ 13.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Land van Stille Waters Scheldeland | Provincie Antwerpen Toerisme

Poëtisch, sfeervol en verrassend, zo zou je het Scheldeland kunnen omschrijven. Je vindt er een ongerept getijdenlandschap van slikken en schorren, elegante kastelen en talloze stemmige hoekjes aan de waterkant. Maar ook monumenten-met-een-verhaal en cafeetjes waarvan je het bestaan niet meer vermoedde. Geen wonder dat kunstenaars hier volop inspiratie vinden!
 
Op de autovrije dijkwegen van Schelde, Dender en Rupel is het heerlijk wandelen.
 
Het wandelnetwerk telt 270 km prima wandelpaden in Bornem, Puurs-Sint-Amands, Hamme, Dendermonde, Buggenhout en Malderen.
 
Na het wandelen smaken een frisse Duvel en een dampend bord paling in 't groen extra lekker....
 

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense meren | Provincie Antwerpen Toerisme

Naast 270 kilometer stapplezier in Dessel, Mol en Retie trakteert het wandelnetwerk Kempense Meren je op enkele bijzondere ontdekkingen.
 
Het Kempense Lake District: die omschrijving van de Molse regio klinkt niks overdreven. Tijdens het graven van de Kempense kanalen in de negentiende eeuw stootten arbeiders op een laag wit zand. De jarenlange ontginning van het kwaliteitsvolle kwartszand creëerde een lappendeken van meren, vijvers en plassen. Nergens merk je dat beter dan bovenop de Sas4-toren in Dessel, waar drie kanalen elkaar kruisen.
 
Water speelt de hoofdrol. In populaire recreatiedomeinen waaronder het Zilvermeer en Campinastrand. In schitterende natuurgebieden als De Maat en Buitengoor, de favoriete pleisterplaats voor zeldzame vogels. En ook de mooiste terrasjes liggen aan de waterkant. Blaas even uit aan de watermolen in Retie, bij de fotogenieke vijvers in het Prinsenpark of tussen de boten van jachthaven de Portaventura.
 
Probeer de drie suggestielussen uit: een trip die start bij de Sas4-toren in Dessel, een rondje langs de meren vanuit Ecocentrum De Goren in Mol en 'Boeren langs de Grote Gracht' in Retie.
 
Voor service, streeklekkers én sfeer kun je onderweg terecht bij de Wandelaars Welkomhorecazaken.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense Kolonies | Provincie Antwerpen Toerisme

Het wandelnetwerk Kempense Kolonies brengt een mix van natuur, erfgoed en verhalen, door de voormalige landlopers kolonies Merksplas en Wortel.
Samen met vijf Nederlandse Koloniën stonden ze aan de wieg van het moderne denken over armoedezorg en het geloof in een maakbare samenleving.
 
In 1823 arriveerden de eerste behoeftige gezinnen in de Vrije Kolonie van Wortel. Twee jaar later gingen 'beroepsbedelaars' verplicht aan de slag in de Onvrije Kolonie van Merksplas.
Het ging om een vooruitstrevend en grootschalig sociaal experiment: de landlopers zetten de woeste grond om in een rijk en afwisselend landschap. De kaarsrechte dreven waarin je stapt, weerspiegelen de tucht en de orde die er vroeger heersten. Beide Koloniën - samen ruim 1000 ha - zijn intussen als landschap beschermd, de meeste gebouwen als monument.
 
Geniet tijdens je wandeling van het uitbundige groen, de rust - Wortel-Kolonie is een officieel stiltegebied - en de vele fotogenieke plaatjes, zoals een schaapherder met zijn kudde.
Andere aanraders langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies? De riviervalleien van Mark en Merkske, het stemmige begijnhof in Hoogstraten en de karaktervolle dorpjes in het grensgebied met Nederland.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kempense Hoven | Provincie Antwerpen Toerisme

In het vernieuwde netwerk 'Kempense Hoven' werden een aantal trajecten verbeterd en zowel de kaart als het inspiratieboekje zijn opgefrist.
 
Dit uitgestrekte wandelnetwerk serveert meer dan 480 kilometer wandelplezier in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar, Zandhoven en Zoersel.
 
Je ontdekt er talrijke fraaie kasteeldomeinen van de vroegere stedelijke burgerij en plaatselijke landadel (hoven van playsantie) in een groen kader. Denk maar aan de ongerepte Antitankgracht en legendarische Zoerselbos.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietsgids LF51 Kempenroute Fietsen van Eindhoven naar Antwerpen | Grote Routepaden

Praktische informatie over de 110 km bewegwijzerde lange afstandsroute van Eindhoven, in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, naar Antwerpen, de hoofdstad van de gelijknamige Vlaamse provincie.

Het grootste gedeelte van deze route loopt langs jaagpaden, landbouwgronden en veilig afzonderlijke fietspaden. Cultuur en geschiedenis kan je opsnuiven in Herentals, ook wel de historische hoofdstad van de Kempen genoemd.

De gids bevat naast informatie over afstanden, logies en bewegwijzering ook een aantal suggesties voor meerdaagse fietsvakanties.

De route is duidelijk aangegeven op 9 topografische deelkaarten (schaal 1:50.000).

€ 9.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product