Wandelgids Wandelen in Oost Vlaanderen | Odyssee Reisgidsen

Tien wandelingen in Oost-Vlaamse steden Het coronavirus hield je maanden in je kot. Verre reizen zijn nog steeds geen aanraders. Alle tijd om de bekende en minder bekende steden in Oost-Vlaanderen te verkennen! De afstanden van de wandelroutes zijn beperkt (ca. 5 km) zodat iedereen mee kan. Onderweg doe je verschillende interessante tussenstops aan. Alle startplaatsen zijn per trein bereikbaar. Te voet ontdek je bijzondere plekken: van klassieke bezienswaardigheden tot onverwachte groene hoekjes. Onderweg zie je dat op veel plaatsen ook vroeger ‘helden’ aan het werk waren om zorg te verlenen. Geniet van Wandelen in Oost-Vlaanderen! De Odyssee wandelgids biedt: • Gedetailleerde routebeschrijvingen en kaartjes • Verrassende tussenstops • Alle routes starten bij het station • Leuke Uit je kot-tips voor cafés en extra's

Aalst

Dendermonde

Gent (2 wandelingen)

Geraarsbergen

Lokeren

Ninove

Oudenaarde

Ronse 

Wetteren

€ 15.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Bronbossen Vlaamse Ardennen | Toerisme Oost Vlaanderen

0p deze wandelknooppuntenkaart vind je meer dan 350 km uitstekende wandelwegen doorheen de bronbossen, die zo typisch zijn voor dit mooie stukje Oost -Vlaanderen .  De kaart omvat de gemeenten Geraardsbergen, Lierde, Brakel en Ninove.  Zowel voor zondagse familiewandelaar als de doorwinterde stapper kan deze kaart zeker gebruiken! Inclusief vind je ook onze inspiratiegids waar je fiets- en wandeltips, fijne logeerplekken en lekkere adresjes kunt terugvinden in het meest zuidelijke deel van de provincie Oost - Vlaanderen.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Grenspark Groot Saeftinghe Waasland | Toerisme Oost Vlaanderen

Op de grens tussen Waasland en Zeeland groeit het Grenspark Groot Saefthinge, een van Europa’s grootste getijdengebieden. Het gelijknamige wandelnetwerk telt 120 kilometer aan prima paden en gidst je door een landschap boordevol contrasten, van aan De Klinge en de kreken van Kieldrecht over de Prosper- en Hedwigepolder tot helemaal in Doel en Verrebroek.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids GR 512 Brabantse Heuvelroute | Grote Routepaden

GR 512 brengt je van Diest tot net over de muur van Geraardsbergen. Je wandelt in oostwestelijke richting doorheen 173 km unieke Brabantse heuvellandschappen, begeleid door wit-rode GR-tekens. Ondanks de centrale ligging vind je stilte en rust in het midden van prachtig natuurschoon.

De route is in twee richtingen beschreven en bewegwijzerd met wit rode tekens. De tekst van de routebeschrijving wordt aangevuld met korte achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap.
 
De GR 512 is ingedeeld in 4 deeltrajecten, goed voor 9 stapdagen. Van elk traject is een overzichtskaart gemaakt, die je terugvindt aan het begin van elk deel. Tijdens je tocht kun je gebruik maken van de 36 detailkaarten die je telkens op de linker pagina vindt, naast de betreffende routebeschrijving. Op elke kaart staat de schaal aangeduid met een schaallijn. Op de kaarten zijn tevens referentiepunten, stations, belangrijke bus- en tramhaltes, horeca, winkels en bezienswaardigheden aangeduid.
 
Met GR 512 verken je pittoreske hoekjes en historische gebouwen in Diest. Je trekt door het Hagelandse heuvellandschap, Brabantse bossen en valleien, het traditierijke Pajottenland en de Dendervallei. De Houwaartse berg vol wijnranken, de kastelen van Horst,  Beersel en Gaasbeek en traditionele vierkantshoeven kruisen je weg. Je loopt tussen majestueuze bomen in het Walenbos, Meerdaalwoud, Zoniënwoud, Neigembos en Raspaillebos. Beschermde natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de IJse en de Zenne trekken je aandacht. Door authentieke dorpjes zoals Gaasbeek en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek, behorend tot de mooiste van Vlaanderen, bereik je de Muur van Geraardsbergen en zijn stedelijk monumentschoon op het marktplein.
 
In elk seizoen kan je genieten van het GR 512-traject. In de lente en prille zomer voel je de frisse tinteling van bloesems en bloemen in het Hageland en Pajottenland. Je loopt onder de vlammend geel-bruin-oranje gekleurde bladerendaken van de Brabantse bosgebieden in de herfst. In de winter overvalt je de mistige, mysterieuze sfeer van wonderlijke natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de Zenne en de Dender. 
 
Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

€ 17.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Meetjeslandse bossen | Toerisme Oost Vlaanderen

Wandelen en genieten langs veilige en aantrekkelijke paden? Het kan in de drie grote Meetjeslandse bosgebieden. Stel zelf je wandeling samen met het handige knooppuntensysteem.
 
Het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen biedt je een kant-en-klare formule om de drie grote bosgebieden van het Meetjesland beter te leren kennen. De bosgordel strekt zich uit van het Landschapspark Drongengoed in het westen over Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo tot en met de Lembeekse Bossen ten oosten van de regio.
 
Ideaal voor een ontspannende daguitstap!

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Woudlopen | Toerisme Oost Vlaanderen

Tijd voor wat zuivere lucht? Een ideale reden voor Toerisme Oost-Vlaanderen om je wegwijs te maken naar vijf groene longen die gegarandeerd heilzaam zijn voor lichaam en geest. Met de nieuwste wandelgids Woudlopen krijgen wandelaars vijf totaal verschillende bossenroutes voorgeschoteld in een handige pocket. Perfect voor een zondags uitstapje in Oost-Vlaanderen.
 
Met routes in het Drongengoedbos, Kravaalbos, Buggenhoutbos, Bos 't Ename en Kluisbos kom je met Woudlopen in drie verschillende Oost-Vlaamse regio's terecht. En elk bos uit de gids heeft zijn eigen verhaal.

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Vlaamse Ardennen koplopen | Toerisme Oost Vlaanderen

Deze gids in zakformaat biedt je  5 thematische wandelroutes in de Vlaamse Ardennen aan.  In deze mooi geïllustreerde gids vind je ook een overzicht met highlights, eetadresjes en logeertips in de regio.

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Vlaamse Ardennen | Mini Ardenne

Wandelkaart van de Vlaamse Ardennen. De randen van de kaart zijn voorzien van bezienswaardigheden, werkt een beetje storend, maar verder een redelijke wandelkaart. Kleurstelling is wel redelijk donker, waardoor de leesbaarheid soms wat te wensen overlaat.
 
Van de uitgever:
 
Geografische gegevens ©ODbL OpenStreetMap Contributors
Reliëf en hoogtelijnen met een interval van 5 meter
Alle teksten in het Frans, Nederlands, Duits en Engels
Veelheid aan interessante locaties (restaurants, hotels, vakantiewoningen, bakkers, slagers, eetcafés, apothekers, warenhuizen, kastelen, musea, kerken, kruisen, kapellen, stations, speelpleinen, picknicktafels, barbecues, enz.)
Extra aanduidingen (private wegen, fietspaden, parkings, zitbanken, enz.)
Afstand in kilometer bij elke sectie (tussen twee knooppunten) om de totale lengte van de route te berekenen
QR codes die linken naar de website van mini-ardenne: www.mini-ardenne.be die alle bezienswaardigheden in de desbetreffende stad weergeven

€ 11.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 5 Oost Vlaanderen Henegouwen | Alta Via

Alta Via's topografische fietskaarten leggen de nadruk op auto-vrije fietsroutes of de zogenaamde Voies Vertes. Het is een fietsnetwerk dat doorheen België, Luxemburg en Noord Frankrijk loopt. 
 
Alle LF en Ravel fietsroutes worden er in opgenomen, aangevuld met oude spoorlijnen en jaagpaden die zijn omgevormd tot fietspaden. Op de kaarten worden ook alle Jeugdherbergen, paalkampeerplaatsen (bivakzones), trekkershutten ed. aangeduid. 
 
De kaarten zelf zijn gemaakt van scheur- en watervast papier, daardoor iets zwaarder maar veel duurzamer! goed helder kleurgebruik met duidelijk ingetekende routes.

€ 13.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Moervaartvallei Waasland | Toerisme Oost Vlaanderen

Laat je op een boogscheut van Gent verrassen door de Moervaartvallei: een groene long in noordelijk Oost-Vlaanderen, vol mogelijkheden voor rust en recreatie. Gedroomd terrein voor een dagje genieten in slow motion, in een lappendeken van bossen, weiden en water, weg van alle beschavingsgeruis. Ontdek met het gelijknamige wandelnetwerk de vallei op eigen houtje én op eigen tempo, en dat over 300 kilometer paden en paadjes.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen | Toerisme Oost Vlaanderen

Wandelen en genieten langs veilige en aantrekkelijke paden, langs een parcours dat je zelf uitstippelt? Het kan in het golvende hart van de Vlaamse Ardennen met het wandelnetwerk Getuigenheuvels.
 
In dit overweldigend mooie stukje van de provincie. In de gemeenten Kluisbergen, Oudenaarde, Maarkedal, Ronse, Horebeke en Brakel zette Toerisme Oost-Vlaanderen 300 kilometer prima wandelwegen op kaart.
 
Met het ingenieuze systeem van knooppunten heb je helemaal zélf de touwtjes in handen en kan je eindeloos aan de slag. Een gedroomde formule, zowel voor zondagse familiewandelaars als voor doorgewinterde stappers!

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Streek GR Waas en Reynaertland | Grote Routepaden

Deze gids neemt je mee op een 175 km lange ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen. Het Waasland en het Land van Hulst bieden naast een gevarieerd en charmant landschap ook een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed.
 
In de middeleeuwen werd  in een abdij nabij Klein-Sinaai het dierenepos ‘Van den vos Reynaerde’ geschreven. De avonturen van de schalkse vos werden wereldberoemd, en in het ‘Waas- en Reynaertland’ zijn nog talloze verwijzingen naar dit tot de verbeelding sprekende verhaal te vinden. Het gezelschap van de vos geeft een extra dimensie aan deze vernieuwde streek GR.
Maar er is meer: bijna de helft van het traject is onverhard, en maar liefst 65% loopt over verkeersvrije of verkeersarme paden. Een hele prestatie in het dichtbebouwde Vlaanderen!
Neem daarbij nog de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en je hebt een pracht van een route die iedere wandelaar zal bekoren
 
De route, die start in Lokeren, wordt in de wandelgids in twee richtingen beschreven. Als je kiest om in het noorden, in Hulst te starten, begin je achteraan te lezen. De tekst van de routebeschrijving wordt aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden in de natuur, in dorpen en steden. Doorheen de gids wordt veelvuldig gewezen op verbanden met het Reynaertverhaal.
De topogids is ingedeeld in drie deeltrajecten. Voor elk deeltraject is een overzichtskaart gemaakt, die je terugvindt aan het begin van elk deel. Tijdens de tocht kun je gebruik maken van de detailkaarten die je telkens op de linkerpagina vindt, naast de routebeschrijving.  We hanteren een schaal van ongeveer 1:25.000 (1 cm = 250 m). Op de kaarten zijn ook referentiepunten, stations of treinhaltes, belangrijke bushaltes, horeca, winkels en bezienswaardigheden aangeduid. 
 
Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

€ 22.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Wandelnetwerk BE Wandelen in het Waasland | Toerisme Oost Vlaanderen

Wandelen in het Waasland kan eindelijk ook langs knooppunten. Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert in een klap twee wandelnetwerken in het Waasland, ‘Moervaartvallei’ en ‘Grenspark Groot Saeftinghe’, samen goed voor 420 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Daar hoort meteen ook een nieuwe wandelgids bij, met vijf routes die het beste uit beide netwerken bundelen. Daarbovenop krijg je per route – net als altijd – een stevige portie eet-, drink-, doe- en verblijftips. Ideaal voor gezonde dagtrips in eigen land, maar zeker ook voor een weekendje uit.  

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kalkense Meersen Donkmeer Scheldeland | Toerisme Oost Vlaanderen

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen Donkmeer serveert je 160 kilometer aan wandelpaden in de buurt van de Schelde tussen Wetteren en Dendermonde. Stel zelf je tocht samen en stap van knooppunt naar knooppunt door de natuurpracht van de Kalkense Meersen langs oude meanders, rond het Donkmeer en over de Scheldedijken. Geniet van de voorbijglijdende boten, de prachtige getijdennatuur en rust uit in een van de talrijke cafeetjes. Of je links- of rechtsom stapt, maakt niet uit: het netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd.25

Wandelkaart + inspiratiegidsje in plastic hoesje.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Meetjeslandse kreken | Toerisme Oost Vlaanderen

Het wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken neemt je mee naar alle pittoreske hoekjes van het noordelijke Meetjesland. Niet alleen de kreken maken indruk in dit landschap. Snuif de rust op van het Leopoldkanaal, of laat je bekoren door de vele kleine kanalen, grachten, dorpjes en hoevetjes in de buurt. Geniet, met respect voor deze unieke biotoop.

Wandelkaart + inspiratiegidsje in plastic hoesje.

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Waterlanden langs oude Scheldebochten | Toerisme Oost Vlaanderen

De Kalkense Meersen is een natuurgebied tussen Kalken, Overmere, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren.
 
Bloemrijke hooilanden, heldere lelieplassen, ruige rivierduinen, afgesneden en haast vergeten Scheldebochten … Om de troeven van een van de mooiste wandelgebieden in Oost-Vlaanderen te ontdekken, heb je een onverwachte ingang nodig, langs kleine paden, een stevige brok geschiedenis en een paar nuttige geheimtips. Met deze wandelgids krijg je een open uitnodiging in handen voor een ware ontdekking van pure Scheldenatuur.
 
Omdat een netwerk van 165 kilometer wandelpaden tot keuzestress kan leiden, worden er in deze gids zes routes voor je uitgerold. Langs knooppunten uiteraard. Meander gerust ook nu met je ogen dicht en je neus in de wind. Echte onbezoedelde natuur laat zich graag blind ruiken. Geniet ervan en tot in de bocht!

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 2 GR Oost Vlaanderen Henegouwen | Alta Via

Uit de reeks 'Langeafstands wandelkaarten' in België. Een uitgave van Alta Via, in samenwerking met Grote Routepaden. De kaarten omvatten alle GR's, Streek-GR's, Compostela Via-routes, GTA en Eisleck Trail.
 
Op deze kaart staan alle langeafstandwandelroutes in Oost-Vlaanderen en Henegouwen ingetekend:
 
GR 5A Wandelronde van Vlaanderen
GR 12 Amsterdam-Brussel-Rocroi
GR 121 Waver-Boulogne sur Mer
GR 122 Scheldeland
GR 126 Schelde-Brussel-Semois
GR 128 Vlaanderenroute
GR 129 Dwars door België
GR 131 Brugse Ommeland-Ieperboog
GR 14 Malmedy-Bouillon-Sedan
GR 412 Sentier des Terrils
GR 512 Brabantse Heuvelroute
GR 655 Brussel-Tours
GRP 123 Tour du Hainaut
GRP 127 Tour du Brabant Wallon
Streek-GR Uilenspiegel
Streek-GR Vlaamse Ardennen
Streek-GR Waas en Reynaertland
Streek-GR Groene Gordel
LAW 11 Grenslandpad: Sluis-Thorn
Via Brabantica
Via Belgica
Via Scaldea
Op de kaart vind je eveneens km-aanduidingen en worden alle treinstations  weergegeven, evenals de jeugdherbergen, trekkershutten, paalkampeerplaatsen en campings. 
 
Rijg met deze kaart verschillende GR's aan elkaar en stel je eigen GR-tocht samen! De combinatiemogelijkheden zijn oneindig. Plan je tocht, ga op pad en volg de GR-streepjes!

€ 15.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 185 Vlaamse Ardennen Schelde | NGI Nationaal Geografisch Instituut

Goede wandelkaart op basis van een topografische ondergrond. Deze toeristische wandelkaart is speciaal gemaakt met de plaats ongeveer in het midden en is daardoor uitstekend te gebruiken voor iedereen die de plaats of directe omgeving als uitvalsbasis heeft. Op de kaart zijn wandelroutes ingetekend, vaak met begeleidende tekst op de achterzijde. Ook bezienswaardigheden worden met symbolen aangeduid. 

€ 12.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 186 Vlaamse Ardennen Zwalmvallei | NGI Nationaal Geografisch Instituut

Goede wandelkaart op basis van een topografische ondergrond. Deze toeristische wandelkaart is speciaal gemaakt met de plaats ongeveer in het midden en is daardoor uitstekend te gebruiken voor iedereen die de plaats of directe omgeving als uitvalsbasis heeft. Op de kaart zijn wandelroutes ingetekend, vaak met begeleidende tekst op de achterzijde. Ook bezienswaardigheden worden met symbolen aangeduid. 

Beerlegem, Brake, Dikkelvenne, Dikkele, Ename, Flobecq, Gavere, Hermelgem, Hundelgem, Meilegem, Michelbeke, Munkzwalm, Nederbrakel, Nedername, Nederzwalm, Opbrakel, Roborst, Rozebeke, Sint-Blasius-Boekel, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Latem, Sint-Maria Oudenhove, Strijpen, Velzeke-Ruddershove, Welden, Zegelsem, Zingem, Zottegem, Zwalm.

€ 12.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Oeverlopen 5 routes in Waasland | Toerisme Oost Vlaanderen

Rustige wandelingen langs de schelde, de routes werden opgesteld voor iedereen. Een selectie van 5 wandelroutes langs enkel van Oost-Vlaanderens mooiste locaties en tegelijk om uit te waaien en te genieten van de omgevingen van de schelde. Roomacker Route 9,1 km, Steendorp Route 13,3 km, Barbierbeek Route 8,4 km, Kruibeekse Route 7,6 km, Rupelmondse Kreek Route 7,9 km. 

€ 6.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product