Stadsplattegrond 46 Citymap more Leuven | Falk

De toeristische centrumkaart van Leuven leidt je rond door het hart van deze studentenstad. Ontdek de rijke, prachtige geschiedenis van Leuven op de Oude markt en de Grote Markt. Hier vind je het rijk versierde gotische stadhuis mer haar 236 beelden in de gevel. Een wandeling door de binnenstad met haar schilderachtige straatjes laat je de levendige sfeer van Leuven doen beleven.
 
Vergeet ook niet het Groot Begijnhof, de Sint-Geertruikerk en de kruidtuin te bezoeken. Bezoek Abdij Keizersberg en geniet van lekkere borrels op de Oude Markt en de Grote Markt! Ontdek met deze wandelkaart de mooiste plekken in de stad. Alle straatnamen in het centrum zijn op de plattegrond aangegeven.
 
Deze stadskaart  geeft je een veelheid aan inspiratie. Van reis-, eet-  en verblijfstips, tips voor onderweg, leuke activiteiten en uiteraard de locaties waar je echt geweest moet zijn!. Beleef de stad intens met de bewegwijzerde stadsroutes. Zo snuif je het heden en het verleden de stadskern op. 
 
 • Ideaal voor stedentrips dankzij het handzame formaat
 • Tweetalig: Nederlands en Engels
 • 2 Bewegwijzerde stadswandelingen
 • 6 x zeker doen
 • Toeristische informatie
 • Evenementen kalender
 • Straatnamenregister

€ 6.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Streek GR Hageland | Grote Routepaden

De Streek-GR Hageland maakt een lus van 158 km en brengt je in 9 dagetappes door een ongeziene afwisseling aan landschappen in Vlaams-Brabant. Je beleeft het allemaal: eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzerzandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden en mysterieuze bossen. Je maakt kennis met het cultuur-historisch erfgoed van de steden Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Begin- en eindpunten van de dagetappes zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bijna 70% van het traject is onverhard en 95% is autoluw. Kortom, alle troeven van het Hageland samen met de streekbiertjes, het heerlijke fruit en zeker de Hagelandse wijn wachten op je ontdekking.
 
 • Lus van 158 km die je kan opdelen in 9 dagetappes
 • Tussen Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot
 • Bewegwijzerd in 2 richtingen met geel-rode GR-markeringen
 • Goede verbinding met het openbaar vervoer
 • 70 % van het traject is onverhard en 95% is autoluw.
 • Ga je op pad, dan is de topogids een onmisbaar hulpinstrument. In de topogids vind je:
 • een accurate beschrijving van het traject in beide richtingen
 • duidelijke kaarten met de ingetekende route, afstanden, picknicktafels, bus- en treinstations en bezienswaardigheden onderweg.
 • extra info over historische gebouwen en natuurgebieden, aangevuld met mooie foto’s.

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 21 Zonienwoud Foret de Soignes | Mini Ardenne

Handige overzichtelijke wandelkaart op een schaal van 1:25.000 van een deel van de Ardennen of andere belangrijke wandelgebieden. In deze kaartenserie hebben de makers gekozen voor een belangrijke toeristische plaats als basis van de kaart. Naast een groot aantal ingetekende wandelroutes en paden met markering en knooppunten staan er ook toeristische bezienswaardigheden op en campings. Aan de zijkant van de kaart is er een handig klein overzicht wat er per plaats aanwezig is. 
 
Let wel op dat de verschillende kaarten uit deze serie niet direct aansluiten. (zie overzicht van deze serie) Daarom zijn deze wandelkaarten vooral geschikt om vanuit een vast standplaats als camping of huisje te gebruiken. 
 
Van de uitgever:
 
De wandelkaarten van Mini-Ardenne zijn volledig nieuw en op schaal 1/25000. De kaarten doen u belanden in een netwerk van honderden kilometers paden voor wandelaars, fietsers en ruiters. Door het gebruik van knooppunten (elk knooppunt is gelinkt aan een plaats), kunnen zowel de beginnende als de geoefende wandelaars de Ardennen en zijn fantastische sfeer ontdekken door middel van kleine en grote lus-vormige wandelingen.
 
Geografische gegevens ©ODbL OpenStreetMap Contributors
Reliëf en hoogtelijnen met een interval van 5 meter
Alle teksten in het Frans, Nederlands, Duits en Engels
Veelheid aan interessante locaties (restaurants, hotels, vakantiewoningen, bakkers, slagers, eetcafés, apothekers, warenhuizen, kastelen, musea, kerken, kruisen, kapellen, stations, speelpleinen, picknicktafels, barbecues, enz.)
Extra aanduidingen (private wegen, fietspaden, parkings, zitbanken, enz.)
Afstand in kilometer bij elke sectie (tussen twee knooppunten) om de totale lengte van de route te berekenen
QR codes die linken naar de website van mini-ardenne: www.mini-ardenne.be die alle bezienswaardigheden in de desbetreffende stad weergeven

€ 11.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 6 Brabant Namen | Alta Via

Alta Via's topografische fietskaarten leggen de nadruk op auto-vrije fietsroutes of de zogenaamde Voies Vertes. Het is een fietsnetwerk dat doorheen België, Luxemburg en Noord Frankrijk loopt. 
 
Alle LF en Ravel fietsroutes worden er in opgenomen, aangevuld met oude spoorlijnen en jaagpaden die zijn omgevormd tot fietspaden. Op de kaarten worden ook alle Jeugdherbergen, paalkampeerplaatsen (bivakzones), trekkershutten ed. aangeduid. 
 
De kaarten zelf zijn gemaakt van scheur- en watervast papier, daardoor iets zwaarder maar veel duurzamer! goed helder kleurgebruik met duidelijk ingetekende routes.

€ 15.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids GR126 Brussegem Brussel Namen Dinant Membre sur Semois | SGR

Goede wandelgids met duidelijk kaartmateriaal, ingetekende GR route en een heldere beschrijving van de route.

Bruxelles - Ohain - Villers-la-Ville - Spy - Floriffoux - Malonne - Namur - Profondeville - Godinne - Dinant - Freyr - Houyet - Beauring - Gedinne - Membre-sur-Semois (224 km)

Verbindingen:   Marlagne - Namur-Centre   Marlagne - La Plante (A.J.)

De GR 126 gaat van start bin Brussegem en gaat dan naar Brussel. We verlaten de stad richting Zoniënwoud, langs bijna onbekende steegjes en paden in de hoofdstad. Als we het statige Zoniënwoud verlaten hebben trekken we door het Waals-Brabantse heuvelland. Waarom niet even verpozen bij de eeuwenoude abdij van Villers-la-Ville?

In de buurt van Floreffe (nog een abdij) steken we de Samber over om later het bos van Marlagne te bereiken. Bij een steile rotspunt zien we voor het eerst de Maas diep beneden ons liggen. Deze rivier zullen we een tijdlang volgen en vele van haar kolkende bijriviertjes oversteken.
Bij de citadel van Dinant ligt nog maar eens een prachtig uitzicht. Het gaat nu verder naar Anseremme waar de Lesse in de Maas vloeit. Ons pad verlaat hier de Maas om langs de Lesse het kasteel van Walzin en de woeste rotspunten van Chaleux te ontdekken.

Bij de Famenne-depressie verandert het landschap volledig. Hier komen we in rustige en sympathieke dorpjes vooraleer het geweldige Ardens woud in te trekken. Laat ons hier van de rustige en overweldigende natuur genieten.

Nog een kleine inspanning en we zijn bij de Semois. Hier zijn er verder 2 mogelijkheden: stroomafwaarts de Semois volgen, richting Frankrijk, of de rivier stroomopwaarts volgen tot haar bron via de GR 15.

€ 19.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids GR 561 Kempen Maaspad | Grote Routepaden

GR 561 Kempen – Maaspad 221 Km
 
Het Kempen-Maaspad, GR 561, loopt via een wijde bocht door de Antwerpse en Limburgse Kempen. Het vertrekt in Diest (knooppunt met de GR 5) en eindigt op de Sint-Servaasbrug in Maastricht. 
 
GR 561 Kempen-Maaspad is één van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen. De route is een aaneenschakeling van natuurgebieden, met natte beemden en moerassen, vennen en heide. Je wandelt langs kanalen, rijk begroeide rivieroevers, beekvalleien en watermolens. De route maakt een uitstapje over de grens en voert door donkere Kempische bossen en resten van het mijnwerkersverleden. De klim naar het Kempens plateau beloont je met haast eindeloze vergezichten. En tenslotte daal je naar Maastricht, de meest ‘Belgische’ van alle Nederlandse steden.
 
De gids is opgebouwd uit 4 delen. Bij het begin van elk deel vind je een tabel met afstanden en suggesties voor dagetappes. Maar je kunt even goed met de kaarten en de tabellen zelf eigen etappes uitstippelen. Op elke kaart vind je de afstand tussen de referentiepunten op die kaart. Ook zie je waar er openbaar vervoer, winkels, horeca en eventueel logies in de buurt van het traject te vinden zijn.  Daarnaast krijg je ook een nauwkeurige routbeschrijving, aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap. De vele foto's zorgen voor een aantrekkelijk geheel. Achteraan in de gids staat een overzicht van de actuele mogelijkheden om het traject te gebruiken in combinatie met het openbaar vervoer.
 
Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

 

€ 20.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart Fietsnetwerk Vlaams Brabant | Toerisme Vlaams Brabant

Het fietsnetwerk is in de Groene Gordel grondig gewijzigd en de bewegwijzering volledig vernieuwd. Het Hageland was eerder al aan de beurt. 
 
Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met een fietsnetwerkkaart kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 2.150 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. 
 
Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren. Op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. 
 
Dit fietsnetwerk sluit ook aan op de RAVelroutes die heel Wallonië doorkruisen, op de fietskaarten van de aangrenzende provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Waals-Brabant. Het netwerk sluit ook aan op de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurzones van Brussel.

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Natuurgids Fauna en Flora van het Zoniënwoud | Sterck de Vreese

Het zoniënwoud is erkend als Unesco Werelderfgoed 'Oude en ongerepte beukenbossen'. Een mooie titel voor een bos dat al in Latijnse oorkonden uit de 12de eeuw vermeld wordt. Het uitgestrekte bos was door de eeuwen heen het favoriete jachtterrein van hertogen en vorsten. Ondanks een grondverkoop gevolgd door een grootschalige ontbossing in de jaren na 1830 is het bosgebied in de Brusselse rand nog steeds meer dan 5.000 ha groot. De natuurgids Fauna en Flora van het Zoniënwoud nodigt uit tot ontdekking in het mooiste stadsbos van Europa. Voor beginners de ideale start om planten en dieren uit hun omgeving te leren kennen, voor natuurkenners de sleutel tot het ontdekken van nieuwe plant- en diergroepen. De gidsen zijn geïllustreerd met prachtige diarama's van de leefgebieden en honderden levensechte illustraties van de soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet, aangevuld met deskundige tekst door veldecoloog Hans Baeté onder de wetenschappelijke leiding van Prof. Bart Muys van de KU Leuven. De natuurgids Fauna en flora van het Zoniënwoud is de eerste uitgave in een nieuwe reeks schitterende veldgidsen voor belangrijke natuurgebieden in de Benelux. Uniek voor deze veldgidsen is dat ze een natuurgebied exhaustief belichten: zowel planten, zwammen, vogels, insecten, zoogdieren enz. komen aan bod. Zo kan de wandelaar met één gids in de hand zijn ontdekkingstocht door het gebied starten.

€ 17.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 2 Zoniënwoud Foret de Soignens | NGI Nationaal Geografisch Instituut

Gecombineerde kaart van het Zonienwoud met op de ene zijde een zuiver topografische kaart en op de andere zijde een gedetailleerde wandelkaart met de routes en handige punten onderweg in het bos.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 24 Louvain la Neuve Leuven | Mini Ardenne

Een studentenstad omringd door onverwacht landschap
 
Waals-Brabant bevat enkele schatten die een omweg waard zijn.
Enkele echt interessante uitgangspunten brengen je terug naar de studentenstad, zoals de Leeuw van Waterloo, de oude abdij van Villers-la-Ville.
Een kleine rondrit in het Bois de Lauzelle rond Louvain-la-Neuve is ook de omweg waard.
 
Plaatsen:
Lasne, Genappe, Couture-Saint Germain, Bousval, Sart-Messire-Guillaume, Chastre, Court-Saint-Etienne, Mont-Saint-Guibert, Mois de Lauselle

€ 11.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product