Fietsgids Véloguide Sur les chemins de la Grande Guerre | Editions Ouest France

Fietsgids (franstalig) in ringband  langs de gedenkplaatsen van de Eerste Wereldoorlog van Nieuwpoort via Ieper, Lille, Lens, Arras naar Labert, Peronne, St. Quentin en Amiens.

Plus de 700 km d'itinéraire pour partir sur les traces du premier conflit mondial. Des dizaines de sites à découvrir (champs de bataille, monuments, cimetières, musées). Des itinéraires transfrontaliers en France et en Belgique. 11 étapes et 5 escapades de 50 à 80 km. 30 cartes itinérantes détaillées.

WW1, 1e wereldoorlog, Eerste wereldoorlog

 

€ 16.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 4 Lille | Alta Via

Alta Via's topografische fietskaarten leggen de nadruk op auto-vrije fietsroutes of de zogenaamde Voies Vertes. Het is een fietsnetwerk dat doorheen België, Luxemburg en Noord Frankrijk loopt. 
 
Alle LF en Ravel fietsroutes worden er in opgenomen, aangevuld met oude spoorlijnen en jaagpaden die zijn omgevormd tot fietspaden. Op de kaarten worden ook alle Jeugdherbergen, paalkampeerplaatsen (bivakzones), trekkershutten ed. aangeduid. 
 
De kaarten zelf zijn gemaakt van scheur- en watervast papier, daardoor iets zwaarder maar veel duurzamer! goed helder kleurgebruik met duidelijk ingetekende routes.

€ 13.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 1 Wandelnetwerk BE Westkust | Westtour

Geniet van de rust en de pracht in de Westkust- en de Frans-Vlaamse duinen. Westtoer en de Conseil départemental du Nord verbonden ruim 160 km verkeersluwe en onverharde wandelpaden tot een samenhangend wandelnetwerk. Het ontsluit strand, duinen, bossen en polders en brengt je naar bruisende badplaatsen, charmante dorpen en een historische stad. Een gezonde mix van natuur en cultuur aan zee. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel net zolang je wil. De knooppuntenbewegwijzering bestaat uit witte bordjes met rode opdruk en werkt in twee richtingen aan beide kanten van de grens.

Wandelkaart met wandelgidsje van 50 blz in plastic hoesje.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 1 GR West Vlaanderen en Pas de Calais | Alta Via

Uit de reeks 'Langeafstands wandelkaarten' in België. Een uitgave van  Reisboekhandel Alta Via, in samenwerking met Grote Routepaden. De kaarten omvatten alle GR's, Streek-GR's, Compostela Via-routes, GTA en Eisleck Trail.
 
Op deze kaart staan alle langeafstandwandelroutes in West-Vlaanderen en Pas de Calais ingetekend:
 
GR 5A Wandelronde van Vlaanderen
GR 120 Littoral
GR 121 Wavre - Boulogne-sur-mer
GRP 123 Tour du Hainaut
GR 128 Vlaanderenroute
GR 129 Dwars door België
GR 130 IJzer
GR 131 Brugse Ommeland-Ieperboog
GR 145 Via Francigena: Calais - Rome
Streek-GR Uilenspiegel
Streek-GR Heuvelland
LAW 1 Nederlands Kustpad
GRP Tour deu Boulonnais
Via Scaldea: Vlissingen-Reims
Op de kaart vind je eveneens km-aanduidingen en worden alle treinstations  weergegeven, evenals de jeugdherbergen, trekkershutten, paalkampeerplaatsen en campings. 
 
Rijg met deze kaart verschillende GR's aan elkaar en stel je eigen GR-tocht samen! De combinatiemogelijkheden zijn oneindig. Plan je tocht, ga op pad en volg de GR-streepjes!

€ 15.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids GR131 Brugse Ommeland Ieperboog | Grote Routepaden

De GR131, of een pak beter gekend als het Brugse Ommeland, is een route die start vanuit het de Brugse deelgemeente Damme. De route is gekend voor zijn Damse vaart enerzijds, en zijn achter wijken bij St-Joris en zo naar Rudfdervoorde en door naar Torhout en Diksmuide.
 
De route slaat dan linksaf in de richting van Reninge en Houthulst richting Ieper, en het prachtige bos en  domein van Palingbeek.  Het is een lange route van om en bij de 148 km, en kan zowel tevoet, als met de fiets worden afgelegd. De meesten die deze route aanpakken, zijn fietsers, maar de uitgever, Grote route paden, meent deze ook in detail beschreven te hebben voor de wandelaar.

€ 20.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 3 Wandelnetwerk BE Hoppeland | Westtour

Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Hoppeland loodst je door de glooiende hoppestreek van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Maak kennis met het erfgoed en de charmes van de stad Poperinge en proef in de gastvrije en pittoreske dorpjes aan beide kanten van de grens van de gastronomie, de hoppeproducten en de plaatselijk gebrouwen streekbieren.
 
Ontdek de 'joie de vivre' en de levende tradities in het Vlaamse Watou, Vleteren, Elverdinge, Woesten of in het Franse Winnezele, Houtkerque en Steenvoorde. Met zijn vele hallenkerken, zijn bosrijke gebied, de indrukwekkende hopperanken en de prachtige natuur langs kronkelende beken, staat het wandelnetwerk Hoppeland garant voor 228 km wandelplezier, vrij uit te stippelen op de 184 knooppunten.
 
Wandelkaart met wandelgidsje van 50 blz in plastic hoesje.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Ieperboog | Westtour

Wie eenmaal geproefd heeft van de landschappelijke en cultuurhistorische rijkdom van het bosrijke gebied ten zuiden van Ieper, krijgt er nooit genoeg van. Provinciedomein De Palingbeek, de Verdronken Weiden en Zillebekevijver vormen de basis van het netwerk. Ga op ontdekking en stap door de glooiende landschappen, de weiden, hagen, knotboomrijen, poelen, kleine bosjes, mooie hoeves en de typische dorpen van onze charmante Westhoek.
 
Deze folder bevat ook twee bewegwijzerde suggestielussen:
 
Gasthuisbossenwandelroute - 10,4 km of ingekorte route 7,4 km
 
Palingbeekwandelroute - 12,4 km of ingekorte route 7,9 km

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 4 Wandelnetwerk BE Heuvelland | Westtour

Dagenlang stappen op en rond de heuvels van de Westhoek, het zal je geen moment vervelen. Het netwerk spreidt zich als een lappendeken over de West-Vlaamse Bergen en over een stukje Frans-Vlaanderen. Hier zijn ongeveer 270 km verkeersluwe en onverharde wandelpaden verbonden tot een netwerk. Typisch voor het Heuvelland is de 'couleur locale' met de streekgastronomie, de vele bruine kroegen onderweg en de vriendelijke plattelandsbewoners die je met plezier wegwijs maken in hun cultuur.

Wandelkaart met wandelgidsje van 50 blz in plastic hoesje.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Kustwandelroute | Westtour

Het Wandelboekje de Kustwandelroute laat je genieten van duinen en polders, zee en strand. Maar niet van natuur alleen: je duikt in het rijke maritieme verleden van de Vlaamse Kust en je herbeleeft de Belle Epoque. Een wandelas langs zee en één landinwaarts, met handige  verbindingspaden tussen de twee lopen ononderbroken van de Franse tot de Nederlandse grens. Je bepaalt zelf de startplaats en het wandeltraject en je volgt de knooppuntenbewegwijzering. Je stopt waar je wil: op het traject liggen tientallen tramhaltes.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids 1e Wereldoorlog World War I Battlefields | Bradt Travel Guides

Published to coincide with the centenary of the end of World War I, this new, thoroughly revised edition of Bradt's World War I Battlefields is the only compact practical travel guide to cover both French and Belgian battlefield sites. Produced in a lightweight and portable format, the guide features all the main memorials and museums alongside practical information on how to book the best guided tours or find the resting place of family members lost in battle. 
 
New for this edition are updates on special projects opened in 2017 to mark the centenary of the Battles of Arras, Vimy Ridge and Cambrai, along with new walking or cycling trails based on major sites and towns or on 'themes' such as well-known wartime poets, including the 90-km long Remembrance Cycle Trail linking Arras and Amiens. Also new are child-friendly tour suggestions, information on new apps to aid independent exploration, and details of the new HI Belgium Pass.
 
Also included in this new edition is information on the new poppy cenotaph in Ypres, a full list of events to commemorate the Battles of Messines and Passchendaele, the new 14-18 trail created with 1/25 scale models at Mini-Europe, Brussels, the Menin Road exhibition, Flanders Fields by boat tours and a special focus on Women of the War.
 
More than 100 countries took part in World War One, and this guide covers information relevant to many, from Australia and New Zealand to South Africa, Canada and the USA. New for this edition are details of the new information centre focusing on Arras and the Battle of Vimy Ridge, the Sir John Monash Centre and the Marne 14-18 Interpretation Centre.
 
The authors, John Ruler and Emma Thomson, are both members of the British Guild of Travel Writers and have each previously written a Bradt guide on the area.

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Land van Streuvels Leiestreek | Westtour

Het wandelnetwerk Land van Streuvels laat je kennismaken met het glooiende landschap zoals Stijn Streuvels het in zijn romans omschreef. Tegelpaden en rustige veldwegen verbinden de dorpen in de groene omgeving van Tiegemberg en brengen je langs bosrelicten, beekvalleien en historische bezienswaardigheden. Meer dan 119km wandelpaden wachten om ontdekt te worden…

€ 9.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids Varen en fietsen langs de frontlijnroute | Mens Cultuur Uitgevers N.V.

De Belgische Westhoek en de kanalen van Noord-Frankrijk vormen een prachtig vaargebied, waar je geconfronteerd wordt met de talloze relicten van de 'Groote Oorlog', die hier 100 jaar geleden heeft gewoed. Toen in 1914 de Duitse opmars door België en Frankrijk richting Parijs stil viel vormde zich een breed front langs de natuurlijke barrières, dikwijls rivieren en kanalen. Veel oorlogsmonumenten zijn vanaf het water bereikbaar of makkelijk te fietsen vanuit een jachthaven. Het boek bespreekt verschillende lussen over een gebied van Westhoek tot de oorlogssites langs de Maas, Lotharingen, de Vogezen en de Zwitserse grens. Met een schat aan informatie, en prachtige foto's is dit een onmisbare gids voor wie te water, per fiets of te voet de geschiedenis van de 'Groote Oorlog' wil herbeleven, en dit wil koppelen aan een tocht in de natuur tussen prachtige landschappen.

€ 15.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids IJzerfront (Nieuwpoort Diksmuide) | Westtour

De toeristische autoroute 14-18 verkent het gebied tussen Nieuwpoort, Diksmuide en Koekelare. De route laat je kennis maken met het verhaal van de onderwaterzetting tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook de Duitse bezetting aan de andere kant van het front in Diksmuide en Koekelare komt aan bod. Belgische, Duitse en Commonwealth-begraafplaatsen wijzen je, als stille getuigen, op de grote verliezen tijdens de vier oorlogsjaren aan de IJzer.

 

Eerste Wereld Oorlog, grote oorlog

€ 7.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Bulskampveld Brugse Ommeland | Westtour

Het wandelnetwerk Bulskampveld telt 225 km aan wandelmogelijkheden in het prachtige Landschapspark Bulskampveld dat zich uitstrekt over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Wingene, Ruiselede en Aalter.
 
Op de grens van het Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en het Meetjesland (Oost-Vlaanderen) wandel je via de knooppunten door historische bosgebieden zoals de Vagevuurbossen, de Vorte Bossen, Kampveld en Hoogveld. Je ontdekt er woeste heidelandschappen als Heideveld-Bornebeek met zijn grazers of de radiotorens van het Sint-Pietersveld. De majestueuze bosdreven vormen het prachtige decor van dit wandelnetwerk.
 
Via de onthaalpoorten verspreid over het wandelnetwerk, ben je snel op pad!

€ 9.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids In Europese velden van Sarajevo tot Compiegne | Standaard Uitgeverij

Er bestaan veel reisgidsen naar sporen van de Eerste Wereldoorlog in België en Frankrijk, maar dit is de eerste gids die de Grote Oorlog echt vanuit een groot Europees perspectief belicht. Korneel De Rynck trekt naar de belangrijkste plaatsen van de oorlog in Europa en doet maar liefst twaalf landen aan. Hij bezoekt uiteraard België en Frankrijk, waar hij ook de platgetreden paden verlaat en op minder bekende plekken komt, en hij reist naar Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne en Wit-Rusland.
 
De Rynck geeft een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea die je per locatie kunt bezoeken en hij wijst de weg ernaartoe. Tegelijk schetst hij het bredere plaatje en vertelt hij het verhaal van de grote veldslagen.
 
De geselecteerde plaatsen zijn niet alleen historisch belangrijk, het zijn ook prachtige bestemmingen. Want zo lelijk de oorlog was, zo mooi is het landschap waarin de strijd ooit woedde... Vaut le détour!

€ 15.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelnetwerk BE Poelberg Meikensbossen | Westtour

Het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen laat je kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem. De 45m hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet!

€ 5.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product