Fietskaart Wegenkaart landkaart 10 Lazio, Latium, rond Rome | Touring Club Italiano

Alle bladen zijn nog niet zo lang geleden vernieuwd. De weergave van het reliëf is erg mooi op deze wegenkaarten. Daarom zijn ze niet alleen geschikt als gedetailleerde autokaart, maar ook als fietskaart. Italie valt in 15 bladen. Touring Club Italiano landkaarten /TCI autokaarten Italië.

Ook onder de fietsers - bij gebrek aan echte fietskaarten - staat deze kaartenserie goed aangeschreven: als fietskaart dus prima te gebruiken.

De uitgebreide wegenkaarten van Touring Club Italiano zijn zeker een must voor de vakantieganger die Italië met de auto wil verkennen. De Touring Club kaarten zijn voor bijna elke regio verkrijgbaar. Verder wordt er aangegeven waar de mooie plekjes te vinden zijn. De groen onderstreepte plaatsen zijn interessant, plaatsen in een groen kader zijn erg interessant en wanneer er een groen vak om een plaatsnaam is gedrukt, is de plek bijzonder leuk om te bezoeken. Ook zijn de mooiste routes in groen gedrukt. De legenda is 1:200 000, waarmee deze kaarten vergeleken met de ANWB gedetailleerder zijn.

€ 10.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart 626 Lazio Rome Vaticaan | Freytag Berndt

Goede wegenkaart van dit deel van Italië. Met register en enkele stadsplattegronden.
 
De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoofdwegen als provinciale en lokale wegen; wegnummers worden vermeld. De grotere doorgaande wandelpaden vind je zelfs terug op deze kaart! Afstanden tussen plaatsen zijn in kilometers op de kaart ingetekend, daarnaast worden ook op belangrijke plekken benzinepompen gemarkeerd.
 
In het kaartbeeld wordt door middel van schaduw het reliëf weergegeven en soms enkele punten in het landschap met de daadwerkelijke hoogte. Provinciegrenzen zijn goed terug te vinden, nationale parken en reservaten ook. Met allerhande symbolen worden toeristische bezienswaardigheden weergegeven als monumenten, historisch belangrijke plekken en uitzichtpunten. In bepaalde plaatsen zijn hotels te vinden, luchthavens, treinverbindingen en havens vindt u er ook op! Belangrijk is ook dat op deze kaartenserie de campings ingetekend staan

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Der Erzengel Michael Weg | Tyrolia

Latium - Abruzzen - Molise - Apulien. 500 km für Fuß- und Radpilger. Die Fortsetzung des Franziskusweges.

Auf den Spuren der Normannen und des Franz von Assisi durch die wilden Abruzzen
 
Als Franz von Assisi 1219 in den Orient reiste, tat er das auf einem uralten Pilgerweg: Vom Rietital aus folgte er dem seit dem 6. Jahrhundert frequentierten Pilgerweg durch die Abruzzen und Molise zum Heiligtum des Erzengels Michael am Monte Gargano in Apulien, an der Adria-Küste. 
Der 500 km lange Weg führt durch unberührte Täler, zu geschichtsträchtigen Städtchen und geheimnisvollen Felsenheiligtümern. Zu den Spuren des frühmittelaterlichen Michael-Kultes ebenso wie zu franziskanischen Oasen der Stille und des Gebets. Pilger erleben die grenzenlose Gastfreundschaft der einfachen Bergbewohner der Abruzzen und entdecken am Ziel einen der allersten Wallfahrorte Europas: die Felsenkirche San Michele, errichtet, wo der Erzengel Michael im Jahre 492 einem Hirten erschienen sein soll. Von hier aus verbreitete sich einst die Michaelsverehrung nach Rom oder in die Normandie und lange vor Rom oder Santiago de Compostela wurde Monte Sant’Angelo zur Wiege der abendländischen Pilgerbewegung.
 
-Die Fortsetzung des erfolgreichen Franziskusweges
-Italien ist das neue Traumziel der Jakobspilger und Weitwanderer
-Mit genauen Karten, Hinweisen zu Pilgerquartieren und vielen Informationen zu Geschichte und Kultur am Weg

 

€ 24.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Topografische kaart 16 Gruppo dei Monti Ernici | Edizione il Lupo

Wandelkaart, gebaseerd op de tpografische kaarten. Met ingetekende wandelroutes.

Cartina a scala 1:25000 - Dimensioni 136 x 96 cm

Base IGM - Copertura boschiva 
Cartina fronte-retro con tutta la sentieristica curata dai CAI di Alatri - Frosinone e Sora
Tutti i sentieri sono stati rilevati con il GPS a cura delle 3 sezioni CAI coinvolte.
Sul retro descrizione storico-culturale dei paesi della zona e info turistiche

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Topografische kaart 15 Monti Reatini Terminillo | Edizione il Lupo

Wandelkaart, gebaseerd op de topografische kaarten. Met ingetekende wandelroutes. Deel van Lazio.

Map of the Terminillo climbs 1:25000 on basic IGM Paths CAI, paths in MTB, alpine ski and ski country Map forehead-back, the back contains two enlargements 1:15000 (summer and winter) of the central zone. The map also brings the indications of the castles of the fortresses and of the most important ruins in the zone. The coordinates are UTM and map-datum WGS84

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 02 Monti della Tolfa | Edizione il Lupo

Topografische wandelkaart 1:25.000 met wandelroutes en mountain bike routes ingetekend, gebaseerd op kaarten van de topografische dienst.

A peidi e in MTB - tra Canale Monterano, Biera, Barbarano, Manziana, Cerveteri, Tolfa e Allumiere

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 06 Monti Lepini | Edizione il Lupo

Wandelkaart van het gebied rond Monte Lepini, ten zuidoosten van Rome. Met ingetekende wandelroutes, gebaseerd op de topografische kaarten van Italië. 

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids Lazio en het beste van Rome | Edicola

Een paar kilometer buiten Rome, de onbetwiste cultuurstad van de wereld, opent zich nog een schatkamer vol cultuur en natuur. Het heet hier Lazio ofwel Latium. Een ideale bestemming voor een vakantie, voor wie Rome al eens heeft gezien...
 
Natuurlijk zijn er de Romeinse resten, maar ook magnifieke tomben van het millennia-oude volk van de Etrusken. Lazio staat afgeladen met kastelen, villa's, kloosters en kerken. De natuur laat zich van haar beste zijde zien, met een ruim 300 km lange kustlijn, eilanden, meren, heuvels en zelfs hooggebergte. Skiën op een uur van Rome, het kan gewoon. Buiten Rome is de regio ook nog tamelijk dunbevolkt. En dan de gastronomie...
Ewout Kieckens heeft voor ons routes uitgezet in de voetstappen van ondere andere de Etrusken, pelgrims, filmmakers en zonaanbidders. Tal van inwoners, zoals een masterchef, een herder en een wijnmaker, bieden door hun verhaal een unieke blik in deze veelzijdige Italiaanse regio. En natuurlijk wordt Rome niet vergeten

€ 22.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart 8 Italië zuid | ANWB Media

Met de gedetailleerde en nauwkeurige ANWB Wegenkaart Italië zuid op schaal 1:300.000 (1 cm = 3 km), ga je goed voorbereid op autovakantie. De kaart bevat een uitgebreid plaats- en straatnamenregister en stadsplattegronden van Rome en Napels. In de legenda vind je uitgebreide toeristische informatie. 
 
De compacte wegenkaart is gemaakt van een stevig, duurzaam materiaal, waardoor hij veelvuldig kan worden in- en uitgevouwen. 

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal Reisgids Via Appia met Horatius langs de koningin der wegen | Fik Meijer

De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen de bijna 570 kilometer van Rome naar Brindisi afleggen. Eerst deden alleen soldaten dat, later volgden leden van officiële delegaties en heel veel handelaren, toeristen en pelgrims. Reisverslagen zijn er bijna niet. Er is één uitzondering: een satire van de dichter Horatius.
 
In 37 v.Chr. reisde hij over de Via Appia voor een diplomatieke missie. Fik Meijer volgt nu zijn spoor. Dit boek gaat over wagens en herbergen, kaarten en mijlstenen en over beroemde schrijvers en schilders die over de Via Appia hebben gelopen. Meijer beschrijft de weg en de stadjes in de nabije omgeving. Daarnaast vertelt hij over gedenkwaardige gebeurtenissen op of bij de Via Appia, zoals de moord op de radicale volkstribuun Clodius, het levenseinde van Cicero, de slachting van de mannen van de slavenleider Spartacus en over de gevolgen van de Slag bij Cannae en de inspanningen van verschillende keizers om de weg in goede staat te houden.
 
Door de kaarten en de talrijke kleurenfoto's van de belangrijkste bezienswaardigheden door het hele boek heen komt de Via Appia ook visueel tot leven.

€ 25.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart 09 Latium Lazio | Marco Polo

Uitstekende deelkaart van Italie met als basis een bijna topografische ondergrond. Mooie wegen staan met groen weergegeven en groot voordeel boven de Michelin en Kummerley/Frey series is het feit dat er -weliswaar klein - campings op staan ingetekend. Zeer leesbare kaart, met register en alle noodzakelijke informatie.

The series is particularly good for identifying geographical features: mountain and hill chains, valleys, national parks, etc. Picturesque towns and places of interest are given star rating, and other tourist information includes campsites and youth hostels, landmarks, recreational facilities etc. Latitude and longitude grid is drawn at intervals of 10'.

Each title comes with a booklet which contains a street plan of the central area in the region’s main city, plus an extensive index of place names, including geographical features. Also provided are a table with distances and traveling times and main traffic and speed regulations. Map legend and all information include English.

 

€ 11.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart 10 Latium Lazio Rome | Kümmerly Frey

Goede wegenkaart van een deel van Italie. Mooi kleurgebruik geeft de kaart een natuurkundig beeld met veel toeristische informatie. Gebaseerd op de kaarten van de Italiaanse anwb. Vrijwel elke info is er op te vinden, maar helaas geen campings. (kaartno. 1390)

 

€ 12.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Topografische kaart 14 Monti Sabini Lazio | Edizione il Lupo

 

Topografische wandelkaart schaal 1:25.000 Monti Sabini (Lazio Italie) van het gebied van de Monti Sabini, noord-oostelijk van Rome, tussen Tiber en Turano.
 
Die Sabiner Berge (ital. Monti Sabini) sind das westliche Randgebirge des Abruzzischen Apennin, zwischen Tiber und Turano gelegen. Es nimmt den Südwesten der Provinz Rieti

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 05 Monte Catillo Monti Lucretili Monte Navegna Cervia | Edizione il Lupo

Topografische wandelkaart met wandelroutes en mountainbike routes ingetekend van het park Monti Lucretili in Lazio.

The first map that understands the whole territory from Tivoli up to the Lake of the Turano and to the Navegna Mountain Dimensions 116 x 85 cm - Basic IGM - wooded Coverage Map forehead-back with official trails of the Parks and tourist itineraries

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart 07 Simbruini | Edizione il Lupo

topografische wandelkaart, ook geschikt voor mountainbikers, voor de Monti Simbruini - Ernici Occidentali - Carseolani - Affilani (ten oosten van Rome)

€ 14.25

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids Rome en omgeving Rome and Environs | University of California

Dit is het standaard werk over de kunst en archeoogie van Rome en Lazio, nu beschikbaar in het Engels.

This superb guide brings the work of Filippo Coarelli, one of the most widely published and well-known scholars of Roman topography, archeology and art, to a broad English-language audience. Conveniently organized by walking tours and illustrated throughout with clear maps, drawings, and plans, Rome and Environs: An Archaeological Guide covers all of the major, and an unparalleled number of minor, ancient sites in the city, and, unlike most other guides of Rome, includes major and many minor sites within easy reach of the city, such as Ostia Antica, Palestrina, Tivoli, and the many areas of interest along the ancient Roman roads. An essential resource for tourists interested in a deeper understanding of Rome's classical remains, it is also the ideal book for students and scholars approaching the ancient history of one of the world's most fascinating cities. Covers all the major sites including the Capitoline, the Roman Forum, the Imperial Fora, the Palatine Hill, the Valley of the Colosseum, the Esquiline, the Caelian, the Quirinal, and the Campus Martius. Discusses important clusters of sites-one on the area surrounding Circus Maximus and the other in the vicinity of the Trastevere, including the Aventine and the Vatican.
Covers the history and development of the city walls and aqueducts.
Follows major highways leading outside of the city to important and fascinating sites in the periphery of Rome. Features 189 maps, drawings, and diagrams, and an appendix on building materials and techniques.
Includes an updated and expanded bibliography for students and scholars of Ancient Rome.
 

€ 41.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart 360 Lazio Latium | Michelin

De Michelin kaart is actueel, gedetailleerd, nauwkeurig, praktisch en internationaal. 
 
De Lokale Michelin streekkaart biedt u: nauwkeurige en toeristische informatie over een streek of regio, een plaatsnamenregister om uw route gedetailleerd uit te stippelen, een nog waarheidsgetrouwere weergave van de topografie door het satellietbeeld en een selectie van de mooiste plekken.
 
From Michelin's yellow Local series of Europe maps comes this map of Lazio - Latium at 1:200 000, showing excellent detail in this region of Italy. The map has the usual excellent road detail characteristic of Michelin maps, with everything from motorways down to rough tracks and footpaths marked out clearly. The number of lanes is indicated on most roads, with intermediate road distances, European route numbers and tolled roads also shown.
 
The map includes highly detailed relief shading that's derived from satellite photos, with plenty of spot heights also. View points, scenic routes, religious and historic buildings, caves, palaces and villas, parks and loads of other places of touristic interest are marked out with symbols. The legend is in a few lanaguages, one of them is English.
 
The map also has a table gving distances and driving times between major towns and citites throughout the region and an extensive index of places.

€ 7.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Campergids 79 Mit dem Wohnmobil nach Mittel Italien Midden Italie | WOMO verlag

Bijzonder nuttige camperreisgids van een bepaald land of streek. Deze Duitstalige campergids beschrijft aan de hand van een aantal routes de mooiste gebieden. Naast een beschrijving van de routes zelf biedt de gids handige tips voor het reizen met de camper en een groot aantal officiële en niet-officiële standplaatsen. Deze camperplaatsen worden met GPS coordinaten duidelijk weergeven en zijn daardoor goed te vinden.
 
Autoren: Riehl/Riehl-Takada
TOURENKARTEN
1800 km kreuz und quer durch Mittelitalien in 10 wohlüberlegten Touren (rot markiert). Von Rom, der Stadt der Städte, bis in die einsamen Berglandschaften der Abruzzen, wo Wolf und Bär sich Buona Notte sagen. Zu jeder Tour eine genaue Übersichtskarte mit allen Stell- und Campingplätzen sowie Ver-und Entsorgungsstellen. 
NATUR ERLEBEN, WANDERN
Hinauf auf den Campo Imperatore, ein menschenleeres, baumloses Hochtal. Dort grasen Schafherden- kaum anders als vor Jahrtausenden. Wanderungen in über 2000 m Höhe, wo es selbst im Hochsommer noch angenehm frisch ist, wenn sich drunter in Rom schwitzende Touristen gegenseitig auf die Füße treten. 
KULTURSCHÄTZE, STÄDTE
Uralte Städtchen träumen von 3000 Jahren Geschichte. Vom Tourismus kaum berührte Bergdörfer einerseits und andererseits natürlich Rom mit dem Vatikan, dem Forum Roamanum und jeder Menge Barock. Die ewige Stadt pulsiert wie eh und je auf den Trümmern ihrer Geschichte. 
GENIESSEN
Flanieren entlang der Via del Corso in Rom, der Kilometer langen Flaniermeile, shoppen in den eleganten Seitenstraßen, ausruhen auf den Stufen der Spanischen Treppe und schließlich am Abend speisen in einem der zahllosen Straßenrestaurants. Ermattet? Dann ab zum Baden an die tyrrhenische oder die adriatische Küste. 
WOMO-SERVICE
Wir beschreiben 149 Stell- und Campingplätze mit Anfahrtswegen. Dazu präzise GPS-Daten und Informationen zur Ausstattung der Plätze. Zwei Dutzend Anreiseplätze. Der Service-Teil enthält Tipps zu praktischen Fragen Ihrer Reise, ein kleines kulinarisches Alphabet und ein paar Seiten sparsam dosierter Geschichte - nur so viel wie man unbedingt wissen sollte. 
 

 

€ 22.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Monti Sabini | Club Alpino Italiano

Uitstekende wandelkaart van een bijzonder berggebied in Lazio - Italie: de Monti Sabini. Naast alle topografische details als hoogtelijnen en vegetatie, staan er ook ingetekende wandelroutes op en op deze kaart ook klimgebieden. 

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wegenkaart landkaart Lago di Bolsena | Global Map

Gedetaileerde wegen- en wandelkaart van een deel van Lazio.
 
Mooi kleurgebruik en met symbolen worden allerlei bezienswardigheden weergegeven maar campings en stranden. De schaal maakt deze kaart ook redelijk geschikt als wandelkaart, al staan de wandelpaden niet ingetekend. 

€ 11.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids 308 Rom Rome Latium Lazio , Bolsena See Sabiner Berge Albaner Berge | Rother Bergverlag

Goede duitstalige wandelgids. Veel dagtochten, met gradaties en kleuren in zwaarte gerangschikt. Veel praktische informatie. Handzaam formaat.

Lazio (deutsch Latium) ist als Name eines Fußballvereins bekannter denn als Wandergebiet. Zu Unrecht! Goethe begeisterte sich für die Landschaft um Rom so sehr, dass er sich in der römischen Campagna malen ließ; die Romantiker streiften auf Schusters Rappen durch diese Gegend und berichteten immer wieder entzückt von ihren Ausflügen. Seit jenen Tagen jedoch hat die benachbarte Toskana der Region Latium den Rang abgelaufen. Zu unserem Glück, denn so hat sich die Landschaft bis heute ihre Ursprünglichkeit weitgehend bewahrt, ist diese Region noch ein Geheimtipp für den Wanderer. Zwischen Meer und Hochgebirge erwarten ihn auf 49 Wanderungen vielfältige Eindrücke: Schroffe Berge und weite Hochebenen, spektakuläre Schluchten und grüne Täler, Pinienhaine, Kastanienwälder und mediterrane Macchia, Bäche, Flüsse mit Wasserfällen, Vulkanseen und das Meer, mittelalterliche Städtchen, verträumte Dörfer und winzige Weiler und immer wieder kulturelle Kleinode in dieser geschichtsträchtigen Gegend. Hier ist nichts von der Hektik der nahen Hauptstadt zu spüren, Stille und Beschaulichkeit beherrschen das Umland von Rom.
Die Tagestouren, die größtenteils als Rundwanderungen konzipiert sind, sollen alle Ansprüche befriedigen. Neben zwei Stadtspaziergängen in Rom und leichten Seeumrundungen findet man auch längere und sogar alpine Wanderungen, die jedoch ohne spezielle Ausrüstung zu bewältigen sind. Dabei wurde darauf geachtet, dass genug Zeit bleibt, die Sehenswürdigkeiten am Wege mit Muße betrachten zu können.
Die Autoren lebten bis vor kurzem selbst einige Jahre in Rom. In dieser Zeit haben sie alle vorgestellten Wanderungen gezielt erkundet und für dieses Buch beschrieben.

€ 17.50

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product