Wandelgids Fietsgids Eilandroutes Texel | VVV Texel

De beste manier om Texel te ontdekken, is per fiets of te voet. Met de routes uit dit boekje komt u op de mooiste plekjes van het eiland en leest u de leukste achtergrondinformatie.
De routes zijn niet bewegwijzerd; soms bevatten ze wel een stukje langs bijvoorbeeld blauwe paaltjes of het Noord-Hollandpad.
 
Dit boekje bevat 4 fietsroutes en 10 wandelingen

€ 4.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisgids ANWB extra Texel | ANWB Media

Ontdek Texel met de compacte reisgids ANWB Extra Texel! Texel is het grootste eiland van de Wadden. De 7 dorpjes hebben allemaal een eigen karakter, de natuur is er eindeloos. Hierdoor is Texel de perfecte bestemming voor een leuk weekendje weg. De ANWB Extra reisgids Texel biedt naast heel veel praktische tips over hotels, campings, vakantiehuisjes en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je trip niet mag missen. Leer alles over de natuur van de Waddeneilanden bij centrum Ecomare, bekijk het werk van eilandkunstenaars in De Cocksdorp, of ga lekker shoppen in het centrum van Den Burg. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan. ANWB Extra is de succesvolste reisgidsenserie van Nederland! Met al meer dan 5 miljoen gidsen verkocht, biedt deze serie een reisgids voor nagenoeg iedere denkbare bestemming.

€ 12.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart Topografische kaart Texel | VVV Texel

De topografische kaart van Texel op een schaal van 1:25.000 geeft alle details van het landschap weer. 
 
Naast gebruik in professionele kringen, wordt de topografische kaart veel gebruikt voor scouting en survivaltraining, maar ook door een steeds groter wordende groep wandelaars. 
 
Fietspaden staan duidelijk weergegeven met rode stippellijntjes, wandelpaden staan niet ingetekend.
 
De zuiver topografische kaarten van het Kadaster zijn ongelukkig onderverdeeld voor Texel: om het hele eiland op deze schaal 1:25.000 te krijgen, heb je 5 kaarten nodig. Dan is deze kaart veel makkelijker te hanteren en vergelijkbaar!

€ 9.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelkaart Wandelregiokaart Duinen van Texel | ANWB Media

Een zeer complete wandelkaart van deze specifieke regio. De ANWB wandelregiokaart geeft veel mogelijkheden om heerlijk te wandelen. Veel vind je er op terug: veel lokale wandelpaden, wandelknooppunten, streekpaden en alle aanwezige LAW's (Lange afstands wandelpaden). De serie is niet helemaal dekkend voor heel Nederland, de belangrijkste wandelgebieden zijn in 40 kaarten gedekt. 
 
Heerlijk wandelen door het Nederlandse landschap, daarbij is deze nieuwe ANWB Wandelkaart onmisbaar. Plan je eigen route en ontdek onze nationale parken, loop langs water en over dijken, door polders en weidelandschappen en pauzeer onderweg op een gezellig terras.
 
Het geheel nieuwe kaartbeeld laat verschillende landelijke en regionale wandelnetwerken zien, LAW-paden (Lange-Afstand-Wandelpaden), streekpaden en knooppunten. De routes zijn voorzien van opstap- en parkeerplaatsen, horeca, musea en toeristische informatie. In totaal zijn er 40 wandelregiokaarten verkrijgbaar.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Fietskaart 14 Regio Fietsknooppuntenkaart Noord Holland noord | ANWB Media

Handige fietskaart van een deel van Nederland waarbij de nadruk ligt op het volgen van de fietsknooppunten. Als je niet goed bent in kaartlezen of gewoon lekker makkelijk de nummers wilt volgen is dit een ideaal middel om de omgeving te ontdekken. Ook voor langere tochten kan het handig zijn. Alle benodigde praktische informatie staat er op. Bedenk wel dat door de wat minder gedetaileerde schaal deze kaart niet geschikt is om allerlei kleine fietspaden te vinden, soms staan ze er niet op. Daarvoor is de andere fietskaartenserie van de ANWB, de regio fietskaart met een meer gedetailleerde schaal beter geschikt. 
 
Stippel je eigen fietsroute over de Waddeneilanden uit met de ANWB fietsknooppuntenkaart. Geniet van het Nederlandse landschap en plan een route door onze Nationale Parken, fiets langs water en over dijken, door polders en weidelandschappen en pauzeer onderweg op een gezellig terras. Met de vernieuwde knooppuntenkaart kies je je eigen fietsroute. De kaart bevat alle LF-routes (Landelijke Fietsroutes), toeristische informatie, musea, horeca en een duidelijke legenda. In totaal zijn er 28 ANWB Fietsknooppuntenkaarten.

€ 8.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Wandelgids Niederländische Küste (25 Wanderungen) Nederlandse kust | Conrad Stein Verlag

Strände, Dünen und Kiefernwald, Naturreservate und sehenswerte Städte – die Niederlande haben auch für Wanderer überraschend viel zu bieten. Entlang der Küstengebiete laden hervorragende Wanderwege zu abwechslungsreichen Touren ein, mal direkt an der Küste, mal weiter im Hinterland.

€ 14.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Natuurgids zakgids Texel | De Bruine Kiek

Een Natuur-Zakgids voor Wandelaars en fietsers op het schitterende eiland Texel

Deze uitgave is een instapgids voor hen die wel eens zouden willen weten wat zij tijdens hun tochten zien vliegen, bloeien, zoemen, lopen, en kruipen,. Op naam brengen van omringende levern doet de natuur in ons ontwaken. 

Met die spannende bezigheid kan de door middel van deze gids een begin worden gemaakt. Alle afgebeelde flora en fauna is eenvoudig vanaf fiets- en wandelpad en schulhut waar te nemen, meestal zonder verrekijker.

Instapgids voor wandelaars en fietsers van flora en fauna op Texel. 143 pagina's in handig A6 formaat (ca. 11x15 cm) met ringband. Past in bijna alle zakken.

€ 11.95

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisverhaal Dag lief fijn eiland Texel | Brandt

Met bijdragen van onder anderen karina wolkers, frits van exter, john jansen van galen, nico dros, maarten van rossem, tessa de loo, imme dros, threes anna, mathijs deen, michael pye en onno blom.

Dag lief fijn eiland 23 schrijvers over texel 'Te vergelijken met de eerste keer dat je de Alpen ziet, zegt auteur Maarten van Rossem over het Texelse strand. Wat is toch de magie van Nederlands grootste Waddeneiland? Waarom komen mensen als ze er eenmaal zijn geweest altijd weer terug? In 23 odes aan Texel geven schrijvers en dichters, zowel Texelaars als overkanters, hun antwoord op die vragen. Elk van hen brengt zijn of haar persoonlijke band met het eiland in kaart en verhaalt over dat - in Jan Wolkers' woorden - 'onsterfelijk mooie Texel'. Van drenkeling tot potvis, bollen pellen, mistige winters en het altijd onveranderde uitzicht vanaf de duinen, van boerenpluishond tot de moderne hausse aan 'echt Texelse producten', het hele eiland wordt onder de loep genomen. 'Texel was niet het eiland, de rest van de wereld was het eiland.' - Koos Terpstra 'Je voelt dat je in contact staat met iets eeuwigs, omdat je wordt omsloten door het niet-aflatende bewegen van de oerzee.' - Tessa de Loo 'De Texelaar beziet de wereld vanuit eigen perspectief, het eiland is de navel van de kosmos.' - Lodewijk Dros

Over de samenstellers: Arnold van Bruggen (1979) en Erik van Bruggen (1968) zijn broers, geboren en getogen op Texel. Arnold is schrijver en filmmaker (prospektor.nl), Erik heeft een campagne-adviesbureau op maatschappelijk en cultureel gebied

€ 15.00

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Reisfotografiegids De mooiste fotolocaties van Texel | PIXFactory

Bij Texel denk je meteen aan de vele vogelsoorten die er broeden of doortrekken, maar Texel heeft nog veel meer te bieden! Landschapsfotografen halen hun hart op in de jonge duinen, op het ruwe strand of bij een van de vele bollenvelden.
Strand, duinen, duinvalleien, polders, dijken en wad zorgen voor een ongekende variatie aan planten, die op hun beurt weer garant staan voor een rijk insectenleven.
Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je niet alle gebieden tot in detail kunt kennen. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben.
Een team van natuur- en landschapsfotografen, afkomstig van Texel, heeft deze encyclopedische uitgave gemaakt met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Texel.
 
Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.
 
Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden op dit prachtige eiland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken.

€ 19.90

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product
 

Vogelgids Vogelgids en checklist Vogels van Texel | NatuurDigitaal

De Vogelgids & checklist Vogels van Texel is één van de beste vogelgidsen die er op dit moment verkrijgbaar is. Met meer dan 400 soorten en 1.600 foto’s is dit niet alleen een vogelgids voor Texel, maar eigenlijk voor heel Nederland. Voor beginnende als gevorderde vogelaars.

Vogels van Texel & checklist is één van de meest uitgebreide vogelgidsen die ooit is uitgebracht. In een handig en compact zakformaat en meer dan 200 pagina’s, worden meer dan 400 vogelsoorten beschreven en in beeld gebracht. Om de soorten goed in beeld te brengen werden meer dan 1.600 foto’s gebruikt en bij iedere foto staan de kenmerken duidelijk aangegeven. Iedere soort is voorzien van een korte bondige tekst. Ook staat per soort beschreven waar je de soort op Texel kunt vinden.
 
Naast een complete vogelgids (welke ook bruikbaar is voor andere delen van Nederland), is deze gids ook een checklist waarbij je per soort kunt aangeven of je de vogel gezien hebt en in welke maand van het jaar.
 
Omdat Texel de meest vogelrijke gemeente van Nederland is, met inmiddels 400 waargenomen soorten, is deze gids dus ook bruikbaar in andere delen van Nederland. Zo koopt u dus niet alleen een Texelse Vogelgids, maar een uitermate goede gids voor geheel Nederland.
 
De gids is bewust toegankelijk gemaakt voor beginnende en gevorderde vogelaard.
 
In de inleidende hoofdstukken worden de belangrijkste vogelgebieden van Texel beschreven. Deze teksten zijn voorzien van een QR code waarmee u direct in Waarneming.nl komt en de meeste recente waarnemingen van die dag kunt zien. Daarom is het altijd handig deze gids bij u te hebben als u Texel bezoekt.

€ 16.99

Klik voor meer informatie

Reisboekwinkel de Zwerver
Product