Sever Ceska 8 dagen

Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte    Tsjechië is een perfect wandelvakantie land: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap, de matige hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Kortom: niet te ver weg van de mensen, niet te zwaar en niet te moeilijk.    Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelweek is een gezellig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit 1866 maar grotendeels gerenoveerd, bij het kleine dorp Bila Tremesna. De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de dag na aankomst een inleidende wandeling maakt. De andere tochten die u maakt, zijn een gevarieerde mix van natuur en een beetje cultuur: het stadje Dvur Kralové bijvoorbeeld of een tocht naar de oudste stuwdam van Tsjechië, zo mooi ingebed in het heuvelachtige boslandschap, als een sprookjesbeeld van Anton Pieck.   In het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, wandelt u letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties. Nergens anders in Tsjechië is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. U maakt een wandeling van een dag naar Kuks, bekend om haar historisch ziekenhuis en beelden van Matthias Braun, een bekende beeldhouwer, midden in het bos.   De wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot maximaal 500 meter; de reis is voor een geoefende wandelaar goed te doen, een aardige klim wordt niet uit de weg gegaan. Wandelen door natuur en langs cultuur, een perfecte kennismaking met Tsjechië.   Een toegewijde lokale (Duits- of Engelssprekende) gids die steeds meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van Tsjechië, in het Tsjechisch: Sever Ceska!

€ 695.00

Klik voor meer informatie

Aktivatours
Product
 

Sever Ceska 8 dagen

Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië   Tsjechië is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Niet te ver weg van de bewoonde wereld en niet te zwaar of te moeilijk. Dat gaat dus perfect in de bergen van het noorden van Tsjechië: letterlijk Sever Ceska, óók in de winter!
  Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelweek is een gezellig familiehotel van sympathieke Nederlandse eigenaren. Het is een "Luftkurorthotel" uit het eind van de 19e eeuw maar fraai gerenoveerd, gelegen aan de bosrand bij het kleine dorp Bila Tremesna.   De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de tweede dag een inleidende wandeltocht maakt. De andere tochten zijn een gevarieerde mix van veel natuur en enige cultuur: Dvur Kralove bijvoorbeeld, met de oudste stuwdam van Tsjechië, als in een tekening van Anton Pieck ingebed in het bosrijke landschap.   De wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met gematigde hoogteverschillen, de reis is dus niet zwaar. Het is een leuke en rustige kennismaking met Tsjechië. Als er een dikke laag sneeuw zou vallen, worden ter plaatse gratis sneeuwschoenen beschikbaar gesteld.    Een toegewijde lokale (Duits- of Engels-, soms Nederlands-sprekende) gids die alle vijf wandeldagen meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van Tsjechië. Op dag 5 ontvangt u kaarten en uitgebreide uitleg, indien u dan een extra wandeling wilt lopen.    De reis naar Zittau v.v. wordt uitgevoerd per comfortabele ICE-trein. Van Zittau wordt u per minibus naar Bila Tremesna gebracht (ca. 1 uur 45 minuten rijden).

€ 695.00

Klik voor meer informatie

Aktivatours
Product