Hotels en Bezienswaardigheden in Utrecht

Utrechts kanaal

De stad Utrecht staat bekend om zijn relaxte hotels en bezienswaardigheden.
Allereerst is er natuurlijk de Dom, Utrecht wordt niet voor niets de Domstad genoemd!
Een bezoek aan de Domtoren die met z’n 112 meter hoogte de hoogste kerktoren van Nederland is mag hierbij niet ontbreken. Het bezoek aan de toren zelf gaat onder leiding van een gids, maar wanneer je last van hoogtevrees hebt behoort een (gratis) bezoek aan de Domkerk met z’n mooie hoftuin ook tot de mogelijkheden.

Om de stad te leren kennen is een rondvaart door de mooie grachten aan te bevelen. Je maakt dan gelijk kennis met de vele gezellige terrassen die direct aan het water grenzen. Wil je zelf varen dan is er de mogelijkheid om een waterfiets of een kano te huren.

Boek een hotel rechtstreeks bij Time to Momo. Zij hebben mooie hotel aanbiedingen voor Utrecht geselecteerd. Door ’s nachts in Utrecht te verblijven kunt u relaxt aan de volgende dag beginnen met nog meer activiteiten.

Bezienswaardigheden
Utrecht kent een grote variatie aan musea, zoals het Rietveld Schröderhuis, het Spoorwegmuseum, het Volksbuurtmuseum en het Nijntje museum.
Het Spoorwegmuseum is voor zowel jong en oud een must om eens te bezoeken. Speciaal voor kinderen zijn vele attracties opgezet om ze te vermaken.
Voor de kleintjes is een bezoek aan het Nijntje museum van Dick Bruna een absolute must. Vanuit dit museum is een speciale Nijntje-toer van 2,2 km door Utrecht uitgezet.

Naast een gewone stadswandeling bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling “Underground”, waarbij ex-daklozen uitleg geven over het leven op straat en het slapen onder bruggen.

In de omgeving van Utrecht zijn vele dagtripjes te maken, zoals Kasteel de Haar, Slot Zuylen, het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Of het Fort bij Rijnauwen, het Waterliniemuseum Fort bij de Vechten, waar ook leuke wandelingen zijn uitgezet.

Utrecht biedt ook vele mogelijkheden om te shoppen en wanneer het weer even tegen zit kan er overdekt gewinkeld worden in Hoog Catharijne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *