Kasteel Belvedere Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. In het Duits heet de stad Wien en in het Engels wordt de naam Vienna gebruikt. 

Bezienswaardigheden

De stad is van oudsher een centrum van klassieke muziek en opera. Er zijn enorm veel hotels en bezienswaardigheden in Wenen, waar we over een aantal wat gaan vertellen.

Wat je zeker moet gaan zien is het unieke asymmetrische en veelkleurige Hundertwasserhaus van kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Hij stond vooral bekend om de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze.

Het Prater is een ruim 4 kilometer lang stadspark-annex-pretpark in het oosten van Wenen. Keizer Jozef II stelde dit voormalige jachtdomein in 1776 open voor het publiek. Het park zelf is gratis toegankelijk, maar je betaalt wel voor de diverse attracties zoals de achtbanen, het zwembad en de golfbaan.

Natuurlijk mag Paleis Schönbrunn niet ontbreken waar Keizerin Sisi woonde, want wie kent niet de musical of de tv serie.

En de wereldberoemde Spaanse Rijschool is al meer dan 450 jaar in gebruik en gevestigd in het Hofburg-paleis, het winterpaleis van de voormalige keizers.

Om er nog 1 te noemen die je zeker moet gaan bekijken is het neorenaissance-stijl gebouw van de Weense Staatsopera wat staat aan de Ringstrasse en is in het jaar 1869 geopend.

Weense Staatsopera
Weense Staatsopera

Wenen heeft, als enige hoofdstad ter wereld, die wijngaarden binnen de stadsgrenzen heeft. Er zijn daarom ruim 200 honderd wijngaarden te vinden in deze mooie stad.

Het zijn mooie landhuizen met tuinen en binnenplaatsen en er heerst een gezellige, knusse huiselijke sfeer. Dat is dan ook het karakteristieke ervan. Je eet hier geen luxe maaltijd, maar typische lokale gerechten.

Een hotel boeken in het schitterende Wenen doe je uiteraard via Time To Momo

De hotels en bezienswaardigheden in Wenen boek je rechtstreeks, dus geen extra kosten wanneer je via www.travel-and-sleep.com doorklikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *