Split

Split is de op één na grootste stad van Kroatië en de inwoners noemen de stad “De Stad die Nooit Slaapt”. Vandaag de dag staat Split bekend als de parel van de Adriatische Zee.

Als je eens een bijzonder mooi paleis wil bezoeken dan is het paleis van Diocletianus zeker een aanrader.

Je kunt de zalen bekijken van de kelder die werden gebruikt als toegang tot het paleis via de waterweg.

Dubrovnik

Dubrovnik is één van de parels aan de Adriatische kust. Dubrovnik is één van de weinige steden ter wereld die nog volledig ommuurd is en waar je dus helemaal rondom de stad kan lopen over de muur. 

Als je door deze stad loopt kom je vele fonteinen tegen. Zoals de Grote Onofrio Fontein. Deze prachtige fonteinen worden via 16 reservoirs gevoed door bergbronnen. Waardoor je het water gewoon kunt drinken. 

Zadar

Zadar is een havenstad in Kroatië aan de Adriatische Zee. De stad heeft een pracht aan historische bouwwerken. In Zadar zijn als bezienswaardigheden, o.a. een archeologisch en een maritiem museum gevestigd.

De stad wordt omgeven door prachtige natuur en heeft enorm veel te bieden.

Je vindt er bijvoorbeeld oude Romeinse ruïnes, een zeer bruisend nachtleven en schitterende stranden. Maar ook een beklimming van de klokkentoren is een aanrader en zo te genieten van het prachtige uitzicht.

Trogir

Trogir is een klein maar prachtig schiereiland gelegen in het zuiden van Kroatië. Het is een stadje met smalle straatjes en erg mooie pleintjes.

Natuurlijk heeft Trogir diverse bezienswaardigheden, waaronder Het Kasteel van Kamerlengo, de Klokkentoren en het Trogir Civic Museum om er maar een paar te noemen.

Maar je kan ook wat ik jullie niet wil ontnemen, van uit Trogir met de blue lagoon naar de Drvenik Eilanden.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad en grootste stad van Kroatië en van de provincie Zagreb. 

Ook voor kinderen is Zagreb een leuke bestemming. Je gaat bijvoorbeeld met het kabelbaantje naar boven en beklim de uitkijktoren in de bovenstad.

Ga eens op zoek naar de enorme muurschildering van een blauwe walvis of beklim één van de vele trappetjes in de bovenstad en ontdek op welke leuke plek je nu weer uitkomt. Ook de vele musea zijn zeer geschikt voor kinderen. Het stadsmuseum is erg speels opgezet en is ook voor jonge bezoekers erg aantrekkelijk.

In het ‘Maksimirpark’ dit park maakt deel uit van het culturele erfgoed van de stad en is een habitat voor veel verschillende planten- en diersoorten en er is een dierentuin te vinden.

Pula

In het zuiden van Istrië ligt de grootste stad van dit heerlijke Kroatische schiereiland: Pula. Een oude belangrijke Romeinse stad die beroemd is vanwege het imposante amfitheater dat hier staat en de statige Tempel van Augustus. Uiteraard biedt Pula veel meer, zoals het Fort van Pula waardoor je via een ophaalbrug over de gracht het fort naar binnen kunt. Natuurlijk moet er wat gegeten en gedronken worden onderweg, Tripadvisor heeft er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Rovinj

De stad is gelegen aan de westkust van het schiereiland Istrië en is heel populair bij toeristen. De bezienswaardigheden zijn dan ook enorm. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de postiojna grot en/of het predjama kasteel.

Voor de mooiste uitzichten op de omgeving en de prachtig mooie gekleurde gebouwen van de stad, moet je natuurlijk op de boulevard zijn. Vanaf de pier heb je namelijk een uitermate prachtig zicht op de gebouwen die rondom de heuvel gebouwd werden. En waar vele terrasjes zitten om heerlijk te gaan genieten van lekkere drankjes en hapjes.

Poreč

Poreč is een stad en haven aan de westkust van Istrië in Kroatië. Het is zeker een van de mooiste dorpjes in kroatie. Het is een toeristische stad met verschillende campings in de buurt. Poreč is een van de meest populaire bestemmingen in Kroatië. Deze pittoreske kustplaats, is gelegen aan de westkust van Istrië. 

Omiš

Omiš is een kleine havenplaats aan de monding van de Cetina rivier in de kuststreek Poljica. Je kunt er lange wandelingen maken en fietsend de mooiste plekjes ontdekken.

Omiš staat bekend als een zijn pittoreske oude binnenstad. Gelegen aan de oevers van de Cetina-rivier, biedt de oude binnenstad smalle straatjes, middeleeuwse architectuur en een gezellige sfeer. 

€ 10,00 incl. btw

Wil je een Hotel of Hotels boeken in Split, Dubrovnik, Rovinj, Zadar, Trogir, Komiža, Omiš, Poreč, Zagreb. Booking.com heeft het allemaal.

 Booking.com

Meer Reisgidsen en landkaarten van kroatie zijn ook te koop bij Reisboekwinkel de Zwerver.