Noorderlicht NoorwegenNoorderlicht Noorwegen

Fjorden

Noorwegen Deals en Bezienswaardigheden, op deze pagina laten we de Bezienswaardigheden en en de Deals van Booking.com

 De Lofoten

De Lofoten zijn een eilandengroep voor de kust van de provincie Nordland in het noorden van Noorwegen.

Lofoten bestaan uit een aantal eilanden. De bekenste zijn : Værøy, Gimsøya, Moskenesøya, Vestvågøy, Austvågøy, Flakstadøya en  Røst Værøy Gimsøya

Flåmsbana

Laat je meeslepen in een schilderachtige boottocht door de opvallende Nærøyfjord en reis langs de steile Flåm-spoorlijn. Doe mee aan deze zelfgeleide dagtour en verwonder je dus over de natuurlijke schoonheid van het Noorse fjordenlandschap.

De bergrit begint in Flåm op 2 meter boven zeeniveau maar klimt gedurende de schitterende rit omhoog naar 865,5 meter boven zeeniveau. Gedurende die rit heb je een geweldig uitzicht op diepe ravijnen, watervallen, rivieren en steile bergen. 

Sognefjord

Het Sognefjord is het langste en diepste Noorse fjord. Het Sognefjord is 204 kilometer lang en een van de drie langste fjorden ter wereld. En met 1300 meter ook het diepste fjord van Noorwegen. Wat bijvoorbeeld zeker de moeite waard is om te bezoeken is het oudste staafkerk van Urnes. Deze werd ongeveer gebouwd in 1130 en is dus al bijna 900 jaar oud.

Tromsø

Noorderlicht Het noorderlicht is een natuurspektakel dat je niet wilt missen. Omdat noorderlicht ontstaat als elektrisch geladen deeltjes van de zon via de noord- of zuidpool van de aarde binnendringen in de dampkring. 

Hoe lang deze te bewonderen zijn kan ook heel erg variëren, want soms is het maar een kwartiertje of half uurtje, andere keren duurt het dan weer verscheiden uren. En tot slot, de maanden december tot en met februari heb je de beste kansen om het noorderlicht te zien.

Hieronder zie je mooie deals om een Accomodatie te boeken via booking.com

Vind deals op verblijven van 4 april – 28 september 2023

Bespaar minstens 15% met Vakantiedeals

Vakantiedeals beginnen bij 15% korting. Want de kortingen worden toegepast op de oorspronkelijke prijs van een kamer, voor belastingen en toeslagen. Want de kortingsprijzen van Vakantiedeals van booking.com kunnen niet worden gecombineerd met andere kortingen, behalve met Genius-korting.Booking.com

  • Compleet uitgewerkte rondreis van 10 of 21 dagen.
  • 3 stadswandelingen: Oslo, Bergen en Stravanger maar ook idyllische kleine dorpjes.