karlovy-vary-Karlsbad

Český Krumlov

Hier gaan we dieper in op Tsjechie Hotels en Bezienswaardigheden.

Deze sprookjesachtige stad wat je best zo noemen mag, is zeker wel een van de mooiste mooiste steden van Europa voor wat betreft schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur.

Wil je in Cesky Krumlov overnachten, dan kan dit natuurlijk. zoek hier naar een hotel die prima past bij al uw wensen.

Český Krumlov, Tsjechie Hotels en Bezienswaardigheden

Kasteel Cesky Krumlov

Wat je zeker moet gaan bezoeken is het Kasteel Cesky Krumlov, het kasteel is een van de grootste van Europa. En heeft met zijn 40 gebouwen en paleizen een oppervlakte van wel zeven hectare.

In de verschillende renaissance- en barokke vertrekken kunt u de uitgebreide collectie schilderijen en schitterende vlaamse wandtapijten uit deze periodes bekijken.

Kutná Hora

Het historische centrum van de oude zilverstad staat met haar monumenten sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst.

Uiteraard zijn er veel meer bezienswaardigheden zoals het Jezuïetencollege, Hrádek, diverse historische huizen en de prachtige Na Náměsti-kerk.

In de stad worden rondleidingen door de voormalige zilvermijnen georganiseerd.

Kutná Hora

Karlsbad

Wist je dat Karlsbad ook wel Karlovy Vary, genoemd wordt , dit is de 2e meest bezochte stad van het land. En mag zeker 1 van de mooiste steden van tsjechie worden genoemd.

Zoek je een hotel in karlsbad, dan heeft booking.com een aantal voor u uitgezocht.

Karlsbad-Karlovy Vary

Praag

Praag

Praag is de hoofdstad van het land is de bekendste en meest bezochte locatie, de stad bevindt zich zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het centrum van de stad is compact en dus zijn alle bezienswaardigheden te bereiken op loopafstand.

De stad wordt in twee gedeeld door de rivier Moldau.

Charles brige en Moldou

De stad wordt ook vaak de stad van de honderd torens genoemd.

Topbezienswaardigheden zoals het astronomisch uurwerk, de joodse wijk en de Karelsbrug kan je vinden in de Oude Stad.

Aan de andere kant van de Moldau bevindt zich de Praagse Burcht. 

 České Budejovice

 České Budejovice

Zeker aan te bevelen is een bezoek te brengen aan de burcht. Je mag hiervoor zeker wel een dag uittrekken, want je kan er de Sint-Vituskathedraal bekijken, dit is de grootste kerk van Praag, maar ook de Sint-Jorisbasiliek, verschillende paleizen en niet te vergeten het Gouden Straatje, erg bekend om zijn kleurrijke prachtige kleine huisjes.

Aan de andere kant van de rivier vinden we de Praagse Burcht, een 9de-eeuws gebouw,  dit is dan ook de grootste burcht van de wereld. 

Praagse burcht, Tsjechie Hotels en Bezienswaardigheden

Pilsen

De stad Pilsen staat zeer bekend om zijn pils, het bekende de Pilsner Urquell wordt er nog steeds gebrouwen. Het is dan ook mogelijk Het is mogelijk om de Pilsner Urquell bierbrouwerij weliswaar met een gids te gaan bezoeken. Als je meer interesse hebt over het brouwen van pils, moet je zeker het Brouwerijmuseum in Pilsen gaan bekijken. 

pilsen moskee, Tsjechie Hotels en Bezienswaardigheden

Campings in Tsjechie

Wil je liever op een camping staan in tsjechie, kijk dan eens hier bij Jetcamp. Kan je daar niet vinden wat je zoekt is ACSI Euro Campings ook zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Jetcamp Camping Zoekmachine