Hotels en bezienswaardigheden in Amersfoort

Koppelpoort Amersfoort

Bezienswaardigheden in Amersfoort

Waarom hotels en bezienswaardigheden in Amersfoort boeken?
Gezellige pleintjes, winkeltjes en terrasjes. Het is het pronkstuk van de Keistad: de Koppelpoort. Deze historische poort stamt uit 1400 en was vroeger onderdeel van stadsmuur van Amersfoort. Het is dus de enige landpoort en waterpoort in één in Nederland.
De monumentale “Mannenzaal” van het St Pieters en Bloklands Gasthuis is met zijn 22 historische bedstedes 1 van de mooiste historische parels van Amersfoort.

Combineer hotels en bezienswaardigheden in Amersfoort en boek een romantisch weekend weg. Want Amersfoort staat bekend als een romantische Middeleeuwse stad.
Struin door de pittoreske straatjes, langs Sint Joris en de draak, Oldenbarnevelt, Mondriaan, de Amersfoortse kei en de middeleeuwse muurhuizen. Of beklim de Onze Lieve Vrouwetoren met zijn honderd klokken. 
In het Sint Jorisgebouw worden uniformen, handvuurwapens, zilveren voorwerpen, schilderijen, miniaturen, schaalmodellen e.d. geëxposeerd.
In het centrum van Amersfoort is het gezellig winkelen en genieten bij de vele restaurantjes.

Interactieve stadswandeling

Wandel langs “Hofje Armen de Poth”, waar 48 huisjes in carrévorm rondom de middeleeuwse Sint-Rochuskapel zijn gebouwd. Liever iets actiefs?
Met de smartphone apps Sherlock Holmes en Escape Tour ga je de stad Amersfoort ontdekken.
Een interactieve en unieke manier om eens op een andere manier een stedentrip te doen.

Sherlock Holmes

Los een fictieve moordzaak op terwijl je de stad Amersfoort ontdekt met deze interactieve app-game. Gebruik je telefoon als je gids en ga samen met Sherlock Holmes leuke uitdagingen en puzzels aan.

Escape Tour

Dwaal door de stad, zoek naar nieuwe aanwijzingen en opdrachten om de geheime uitgang van Amersfoort te vinden. Vind jij de geheime uitgang binnen twee uur?

De 2 verschillende tours boek je rechtstreeks bij onze partner Get Your Guide.

Voor hotels en bezienswaardigheden in Amersfoort kijk je eerst op Travel-and-Sleep.com.

Mondriaan

Wist u dat Mondriaan, de bekende abstract schilder in Amersfoort is geboren?
In de nieuwe expositie in het Mondriaanhuis wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste audiovisuele technieken, waardoor bezoekers als het ware in het hoofd van de kunstenaar kruipen en zijn artistieke zoektocht kunnen ervaren. De expositie eindigt in het Doe-het-zelf-atelier, de werkplaats waar iedereen die geïnspireerd is geraakt door Mondriaan een eigen kunstwerk mag creëren.

Hotels boeken in het mooie Amersfoort kan je het beste doen via booking.com

 Booking.com