Hotels en bezienswaardigheden in Groningen

Groningen bezienswaardigheden

De stad Groningen telt ruim 203.000 inwoners en heeft hele leuke hotels en bezienswaardigheden om te bezoeken. Combineer dit met een verblijf in een hotel en u heeft gegarandeerd een top weekend. Want er wordt niet voor niets gezegd in hun promotie: Er gaat niets boven Groningen.

Martinitoren

Klim omhoog en bekijk de stad vanaf grote hoogte. Met zijn 97 meter hoogte is het pand de hoogste van de stad Groningen. Bekijk de eeuwenoude ornamenten, de loeizware klokken of de reusachtige vlaggenstokken. Kijk naar beneden over de Grote Markt.

Wandelen

Maak een duinwandeling of waddenwandeling. Of boek een privé gids waarbij u door een local de geheimen van de stad Groningen worden getoond en over verteld. Dit kan variëren van 2 tot 6 uur.

Met de Sherlock Holmes Smartphone App ontdekt u op een interactieve manier Groningen kennen door leuke uitdagingen en puzzels. Deze tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Groningen heeft vele hofjes en worden particulier bewoont. Bij een aantal hofjes kun je naar binnen kijken en de bloemrijke tuinen bekijken met oude bomen.

Boek hotels en bezienswaardigheden in Groningen direct bij een van onze partners.

Musea

Er zijn ontzettend veel musea in Groningen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Slechts enkele ideeën: Groninger Museum met een expositie over mode ontwerper Versace.

Rondwandelen in de Prinsentuin. Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum).

Breng ook zeker een bezoek aan Brouwerij Martinus, als u van bier houdt. In het restaurant en proeflokaal zijn talloze bieren te koop.

Restaurants en Shoppen

 Op de Vismarkt kunt u een patatje of kibbeling halen, maar op het Academieplein zitten vele restaurants en kroegen. U zit natuurlijk wel tussen de studenten, want Groningen is wel een bekende studentenstad.
Shoppen doet u in Folkingestraat, De Kromme Elleboog en de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Tussen middeleeuwse panden in de compacte binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *