Rome Piazza di SpagnaRome Piazza di Spagna

Rome is de hoofdstad van Italië, een prachtige stad om te bezoeken en de bezienswaardigheden in Rome te ontdekken.

Aanraders en zeker de moeite waard om te bezoeken is natuurlijk het Colosseum. Bekend van de gladiatoren gevechten, maar ooit waren er ook gevechten tussen kraanvogels en een gevecht tussen vier olifanten.

Zeker niet vergeten de Trevifontein, want dit is de grootste en bekendste fontein van Italië.
Gooi een muntje in het water met je rechterhand over je linkerschouder. Dit zou geluk moeten brengen en ervoor zorgen dat je in de toekomst weer eens in Rome terug komt. Wist u dat het gemiddelde bedrag wat er aan kleingeld in de fontein wordt gegooid rond de € 4000,- per dag ligt?

Wat dacht u van de Spaanse trappen (Piazza di Spagna) of de Sint Pietersbasiliek. Rome is zeer geschikt voor ieders perfecte plaatje, dus zorg dat uw camera/ gsm is opgeladen want er zullen veel fotomomenten volgen.

Om de Sixtijnse Kapel bij het Vaticaan te bezoeken raden wij aan om van tevoren een entreeticket te kopen. Ter plekke kan de rij enorm lang zijn.
In de Sixtijnse kapel zijn onder andere de beroemde fresco’s van Michelangelo te bezichtigen en ziet u de ruimte waar de kardinalen en conclaaf gaan om een nieuwe paus te kiezen.
Vlakbij is een museum over de Leonardo Da Vinci. Een enorm veelzijdige man, hij was architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver enschilder in een 15e en begin 16e eeuw.

De Hop-on-Hop-off bus is ideaal om de stad te bekijken. Gemak dient de mens, want u stapt uit bij de bezienswaardigheden in Rome die u meer gedetailleerd wilt bekijken. Daarna stapt u weer op en reist snel door naar de volgende stop op uw bucketlist.

Italiaans eten moet je natuurlijk in Italië zelf eens doen, ga dus genieten van een lekkere pasta & tiramisu in een workshop vorm.

Er is zoveel historie te ontdekken in Rome!

Een Hotel boeken in Rome doe je via Time To Momo

Eigen ervaring in foto’s:

Voor vakantie voordeeltjes check je eerst www.travel-and-sleep.com.

Een gedachte over “Bezienswaardigheden in Rome”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *