Hotels en Bezienswaardigheden in Delft

Stadhuis Delft

Hotel boeken

Hotels en Bezienswaardigheden in Delft boek je via Travel-and-Sleep.com.
Waarom? Omdat wij de mooiste aanbiedingen selecteren om u attent op te maken.

Een hotel boekt u rechtstreeks bij Moonback, de eerlijke bookingssite.
Vul de datum van uw aankomst en vertrekdatum in en Moonback toont u de voordeligste aanbiedingen.

Bezienswaardigheden

tekst

Koninklijke Familie

De Nieuwe Kerk heeft nationale bekendheid door het grafmonument van Willem van Oranje en de Koninklijke grafkelders. In 2022 zijn er flinke werkzaamheden geweest en zijn er nieuwe plekken gecreëerd in de graftombes van de Koninklijke Familie.
De laatste familieleden (tot heden) die er begraven zijn, zijn Prinses Juliana in maart 2004 en Prins Bernhard in december 2004.
De graftombes zelf zijn niet te bezoeken, maar de kerk wel. In de kerk ligt wel een maquette met wie waar ligt begraven.

Musea

Museum Prinsenhof is toch wel een van de belangrijkste musea om te bezoeken als het over de geschiedenis van Willem van Oranje en daarmee de grondlegger is van Nederland.
In het voormalig klooster woonde hij en is er door Balthasar Gerards doorgeschoten. Tussen de geboorte van Willem, Prins van Oranje en zijn overlijden zit een interessant leven.

Museum Paul Tetar van Elven; in het centrum van Delft, aan de Koornmarkt, staat het woonhuis van Paul Tetar van Elven (1823-1896), kunstschilder, leraar tekenen aan de Polytechnische School (nu TU Delft) en hartstochtelijk verzamelaar van kunst, antiek, Delfts aardewerk en Oosters porselein. 

Hotels en Bezienswaardigheden in Delft boekt u rechtstreeks bij onze affiliate partners. Geen extra kosten.

Delftsblauw

Delft staat natuurlijk bekend om zijn Delftsblauw. Dit kunt u volop in diverse souvenirs winkels kopen. Maar u kunt dit ook als Delftsblauw Tegeltjes Beschilderen Workshop boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *