Hotels en bezienswaardigheden in Valkenburg

Kasteel Valkenburg

Waarom hotels en bezienswaardigheden in Valkenburg boeken? Lees snel verder.

Kolenmijn, Gemeentegrot of Fluweelengrot

* Wat dacht u ervan om af te dalen in de schachten van een echte kolenmijn? Waar je wordt ingewijd in het delven van het zwarte goud van weleer.
* In de Gemeentegrot gaat u met een treintje ver de groeve (uitgehakt en niet natuurlijk ontstaan) in. Daar ziet u ook waar vluchtelingen in de Tweede Wereld Oorlog konden verblijven.
* Een bezoek aan de Fluweelengrot biedt allerlei steenkolen tekeningen en schilderijen. Hier wordt in de winter ook een grote kerstmarkt gehouden.

Mergelgrot/ Mergelrijk

De Mergelgrot lichten wij er even uit, omdat dit een absolute aanrader is en is nog maar sinds 2014 is te bezoeken. Hier is echt nagedacht over een zeer bijzondere beleving voor de bezoekers, voor alle leeftijden. Bij binnenkomst is er al direct een mogelijkheid om 3D foto’s te maken met schilderingen op muren en de grond. Je neemt zelf een pose aan en iemand anders neemt de foto. Het resultaat is erg grappig.
Door middel van teksten en echt bewaard materiaal wordt je meegenomen in de geschiedenis van mergelgrotten en de kolenmijn in Valkenburg. Loop door langs Dino Rijk en allerlei prachtige uitgehouwen beelden met als eind zelfs de Nachtwacht in 3D. Check de onderste video.

Romeinse Katakomben

Met een gids dwaalt u af naar de ondergrondse gangen die meer dan 100 jaar geleden zijn nagemaakt. Het betreft een replica van Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Graven van gewone Romeinse burgers en de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen.

Wandelen en restaurants

Geniet van de gastvrijheid van het Limburgse heuvelland. Flaneren door het middeleeuwse centrum met zijn talloze terrasjes. Pub Henry Vlll is een aanrader. 😉
Kasteel Schaloen (foto hierboven) ligt net buiten de stad en heeft een leuke bistro om lekker te lunchen.
Ook Chateau St Gerlach is direct te bezoeken. Een prachtige tuin met kunstbeelden en de parochie/ St Gerlachuskerk is gratis te bezoeken.

In het hoogseizoen kunt u met de kabelbaan naar de hooggelegen Wilhelminatoren om een mooi overzicht over Valkenburg te aanschouwen. Laad u camera op gsm goed op, foto’s worden standaard veel gemaakt.
Uiteraard hoort een wandeling door het mooie heuvellandschap tot één van de vele mogelijkheden die Valkenburg biedt.
Hoog boven Valkenburg torent de Kasteelruïne uit waar u tijdens een bezoek de Middeleeuwen kunt beleven. Combineer dit met de Fluweelengrot.
Als je uitkijkt over de stad zie je overal mergelsteen in de architectuur terug komen.

Video Valkenburg

Boek in februari en ontvang 3 maanden bewegen bij VitaalPlus t.w.v. € 59,85

Op pad met kinderen

Voor de kinderen is er echt genoeg te beleven. De grotten, de kabelbaan, rodelbaan, bowlen of het Sprookjesbos, een attractiepark met onder andere een paardjesbaan en het schommelschip van kapitein Haak.

Maastricht

Voor het gezellige shoppen ligt Maastricht op nog geen 14 km afstand. Daar is natuurlijk ook veel te bezichtigen. Vele restaurantjes op het Vrijthof, onder andere bekend van de concerten van André Rieu.
Chateau Neercanne net buiten Maastricht is ook een prachtig plaatje. In hun wijnkelder, ook in een Mergelgrot, is ook een tekening van Max Verstappen te vinden.

Fietsen

De Cauberg in Valkenburg behoort tot een van de bekendste bergen van Nederland en is
een zeer geliefd object voor recreatieve wielerfanaten. Zij trotseren de klim naar boven met een gemiddeld stijgingspercentage van 6½ procent. Het is niet voor niets dat de Cauberg in het parcours van de Amstel Goldrace is opgenomen.
Overigens staat op de Cauberg het Holland Casino en Thermea 2000 om heerlijk te relaxen.

Kortom, Valkenburg heeft voor jong en oud iets te bieden en is zeker een bezoek waard. Vrijwel alles is te voet of korte stukjes met de auto te bezoeken.
Hotels en Bezienswaardigheden in Valkenburg boekt u via Voordeeluitjes en Get Your Guide, geen meerprijs via deze site. Klik door op de foto.

Hotels en bezienswaardigheden in Valkenburg boek je via voordeeluitjes

Maastricht & Valkenburg Citygids (PDF)

Met deze onderstaande reisgids ontdek je Valkenburg & Maastricht Citygids via 3 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende gemeente en stad leiden. 

Een gedachte over “Hotels en bezienswaardigheden in Valkenburg”
  1. Mergelgrot, Fluweelgrot inclusief kasteel en Gemeentegrot bezocht. Allen een aanrader! Zeer indrukwekkend met duidelijk info aangegeven of van de aardige gidsen. Zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *